İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, baro başkanlarının Ankara'ya başlattığı yürüyüşün polisler tarafından engellenmesine tepki gösterdi. Akşener, Savunma Yürüyüşü'nü başlatan baro başkanlarına ve avukatlara teşekkür etti. 

Partisinin grup toplantısında konuşan Akşener, iktidar tarafından getirilen düzenleme ile baroların ayrıştırılmak istendiğini söyleyerek "Yapılan kasıtlı provokasyona rağmen, demokrasi çizgisinden ayrılmayan ve ne kadar uğraşırsa uğraşsın, iktidara bizleri ayrıştıramayacağını gösteren baro başkanlarımıza ve cübbesine düğme diktirmemiş avukatlarımıza, sağduyularından ötürü teşekkür ediyorum" dedi. 

İYİ Parti Başkanı Meral Akşener konuya ilişkin şu ifadeleri kullandı:

"Biliyorsunuz, milletçe sadece doğal afetlerle mücadele etmiyoruz. Hukuk devleti, hukukun üstünlüğü, tarafsız yargı kavramları da iktidar eliyle tasarlanan siyasi afetlerle karşı karşıya. Yargının üç ayağından biri savunmadır, yani avukatlardır. İktidar ve küçük ortağı, getirmeye çalıştıkları bir düzenleme ile baroları da ayrıştırmak istiyor. Dün, bu düzenlemeye karşı, demokratik bir şekilde tepki veren baro başkanları, gündüz, saatlerce güneşin altında gece de, sağanak yağmurun altında bekletildiler itilip kakıldılar. Güneşten ve yağmurdan korunmaları için gönderdiğimiz tentelerin bile kurulmasına müsaade edilmedi. İlin valisi çıkıp, çaresizlikle İçişleri Bakanlığı’nı işaret ederek '250 metre yürümelerine izin veremediğini' ifade etti.

Yapılan kasıtlı provokasyona rağmen, demokrasi çizgisinden ayrılmayan ve ne kadar uğraşırsa uğraşsın, iktidara bizleri ayrıştıramayacağını gösteren baro başkanlarımıza ve cübbesine düğme diktirmemiş avukatlarımıza, sağ duyularından ötürü teşekkür ediyorum. Bu günler elbette geçecek, hukukun üstün, yargının bağımsız ve adaletin herkes için olduğu bir Türkiye’de, elbette buluşacağız."