Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etmesi ile ilgili hem partisinin Başkanlık Divanı’nı sonrası hem de sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan İYİ Parti lideri Meral Akşener, iktidara çağrıda bulunarak, "Türkiye, Rusya ile kurduğu asimetrik ilişki modelinden sıyrılmalı, kendisini kırılgan hale getiren S400'lerden acilen kurtulmalı, Akkuyu nükleer santralini derhal millileştirmeli, bölgesel istikrara risk oluşturabilecek Kanal İstanbul projesini durdurmalıdır" ifadelerini kullandı.

AKKUYU DERHAL MİLLİLEŞTİRİLMELİ

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin Başkanlık Divanı’nın ardından Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etmesiyle ilgili kişisel sosyal medya hesabı Twitter üzerinden şu açıklamaları kullandı;

“Rusya'nın bölge devletlerinin güvenlik ve egemenliklerini tehdit etmesi bir dış politika doktrini değil, Dostoyevski romanlarında görülen türden bir ruhsal bunalımdır.
Uluslararası toplum bu davranışı şiddetle reddetmeli ve devlet egemenliği ile saldırmazlık ilkesini esas alan uluslararası sistem yaklaşımına ivedilikle geri dönülmelidir.
Türkiye ise Rusya ile kurduğu asimetrik ilişki modelinden sıyrılmalı, kendisini kırılgan hale getiren S400’lerden acilen kurtulmalı, Akkuyu nükleer santralini derhal millileştirmeli, bölgesel istikrara risk oluşturabilecek Kanal İstanbul projesini durdurmalıdır.
Saraydaki bol maaşlı şen azınlık ve iktidarları da bu vesileyle mirasyedi bir evlat gibi her fırsatta hor gördükleri Montrö’nün, Lozan’ın ve ülkemizi Dünya savaşının dışında tutabilmiş iradenin hayati önemini anlamalı ve o iradeyi gösterebilenlere bir hayır dua göndermelidir.”