İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in esnaf ziyaretleri ile gündeme gelmesinin ardından Habertürk yazarı Kübra Par, Cumhurbaşkanı ve  AK Parti  Genel Başkanı Recep Tayyip ErdoğanMeral Akşener'in esnaf ziyaretleri ile gündeme gelmesinin ardından Habertürk yazarı Kübra Par, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın son günlerde esnaf ziyaretleri yapmaya başladığına dikkat çekti.’ın Akşener gibi esnaf ziyaretleri yapmaya başladığına dikkati çekti.

Par, bugünkü köşe yazısında Erdoğan’ın ziyaretleri hakkında şu yorumu yaptı:

"Farkında mısınız son birkaç haftadır  Cumhurbaşkanı Erdoğan  spontane esnaf ziyaretleriyle daha çok gündeme gelir oldu.
Cuma namazlarını farklı semtlerde kılıyor ve sonrasında rastgele dükkânlara girip alışveriş yapıyor, esnafla sohbet ediyor.
Aralık’ın ilk haftasında İstanbul Kısıklı’daki bir pastaneden aldığı dondurma, önceki hafta Çengelköy’de bir fırından yaptığı alışveriş gündem olmuştu.
Geçen hafta Üsküdar’da namaz kılıp yöresel ürünler satan bir dükkâna girerek alışveriş yapmış, aldığı cevizli sucukla lokumu basın mensuplarına ikram etmişti.
Bu Cuma sonrası da  Ayasofta Camii ’nin etrafındaki kafelere uğramış, çalışanlarla ve turistlerle sohbet etmiş."

"Elbette bunu ilk kez yapıyor değil ama sıklaşması bende plansız gibi görünen bu ziyaretlerin bilinçli bir tercih olduğu izlenimini uyandırıyor" diyen Par, şu görüşlerini dile getirdi:

"Pandemi döneminde 'esnaf siyasetini' en iyi kullanan lider Meral Akşener olmuştu. Yurt genelinde geziler yaparak vatandaşın dertlerini dinlemiş, sohbetlerini sosyal medyada paylaşarak ekonomiye dair eleştirilerini sertleştirmişti. Son anketlerde Akşener’in oylarındaki yükselişin arkasında bu siyaset tarzının da payı olduğu düşünülüyordu.

"ERDOĞAN DA VATANDAŞI EKONOMİDEKİ DARALMADAN BUNALIDĞININ FARKINDA"

Sonuçta Cumhurbaşkanı Erdoğan da vatandaşın ekonomideki daralmadan bunaldığının farkında. Muhalefetin kendisine en çok ekonomi ve yönetim bütçesi üzerinden yüklendiği bir dönemde esnaf alışverişleriyle 'halkın içinden siyasetçi' imajını güçlendirmeye hız vermiş gibi görünüyor."