CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener Antalya'da ortak miting düzenledi. Akşener, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kendisine tazminat davası açtığını hatırlatarak “Beni zahir Mehmet Cengiz zannetti. Sayın Erdoğan olsa dükkan senin. Ama yok emekli maaşıma haciz koydurursun olur biter. Çok kızdıysa terörist işine söyleyeyim mi var mısınız? Antalya’nın teröristleri nasılsınız, iyi misiniz?" diye konuştu.

31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerde işbirliği yapan CHP ve İyi Parti, ortak mitinglerinin 4. Antalya’da düzenlendi. 

"Emekli maaşıma haciz koydurur olur biter"

Kürsüye birlikte çıkan iki lider kalabalığı selamladıktan sonra ilk konuşmayı Akşener yaptı. Akşener, Denizli mitinginde söylediği “Teröristleri nasılsınız” sözleri nedeniyle Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın kendisine 250 milyon TL’lik tazminat davası açtığını belirterek “Beni zahir Mehmet Cengiz zannetti. Sayın Erdoğan olsa dükkan senin. Ama yok emekli maaşıma haciz koydurur olur biter. Çok kızdıysa terörist işine söyleyeyim mi var mısınız? Antalya’nın teröristleri nasılsınız, iyi misiniz? Battı balık yan gidermiş, bir dahakine 500 milyon versin” ifade etti.

"Erdoğan'ın sözü bitti"

Belediye başkan adaylarının rakibinin Cumhurbaşkanı Erdoğan olduğunu söyleyen Akşener, sözlerini şu şekilde sürdürdü;

“Peki Sayın Erdoğan yerel seçimleri neden bir savaş alanına dönüştürmek istiyor? Çünkü söz bitti, kutuplaşacak. Yanan mutfak, çiftçinin öldürülmesi bunlar konuşulmayacak. Onun için savaş alanına çevirdi ortalığı. Burayı şereflendirdiniz ilgili arkadaşın sinirlerini yineden bozdunuz. Bana ve Sayın Kılıçdaroğlu’na PKK’lı dedi. Buradan kendisine sesleniyorum PKK’lı isnatında bulunmak çok ayıptır ayıp. Senin karşında Meral Akşener var. Hendekleri kazdıran sensin. Peki bu hendekleri 793 şehitle kapatan kim bu milletin evlatları.”

"Mansur Yavaş apaçık tehdit edildi"

AKP’nin ekonomi politikasını eleştiren Akşener, "Domates üreticileriyle devlet kavga ediyor. Devletin görevi çiftçinin ucuza üretim yapmasını sağlamaktır. Mazottaki ÖTV’yi onlar indirmezlerse siz indireceğiz. Haşır haşır fabrika sattılar. Biz yeniden fabrikalar açacağız. Üretimi hem çiftçilikte hem tarımda hem de sanayide öne koyarsanız okumuş insana ihtiyaç duyarsınız. Üniversite gençlerimiz işsiz. KPSS’de hepsi haksızlıklara uğruyor. 17 yıl boyunca büyük bir imkan tanıdınız, yetmedi başkan yaptınız. Hani 24 Haziran’dan sonra her şey uçacaktı? Daha kötüye gittiniz. Antalyalılara bu arkadaş size ihanet etti. Ne istediyseniz verdiniz. Dün sizin arasındaydı milletin adamı dediniz milletin adamlığına ihanet etti. Bir kibir abidesi oldu. 31’inde hep beraber dediniz ki kibirlenme padişahım senden büyük Allah var Allah. O kulağı tekrar çekeceksiniz. Mansur Yavaş’ı bu şekilde apaçık tehdit edebilir mi? Bu kulağı çekeceksiniz” diye konuştu.

"Tencere bütün iktidarları sallar"

Akşener, "31’inde her şey devam ettiği taktirde ertesi gün zam yağmuru ile kalkacaksınız. Tencere bütün iktidarları sallar, rahmetli Demirel’in bir sözü. O kulağı çekin, öyle çekin ki bu kulak morarsın. 31’i akşamı o kulak çekilmelidir" dedi. 

Akşener’in ardından kürsüye çıkan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu,  insanların inancının siyasete alet edilmemesi gerektiğini belirterek "Biz insana saygılıyız. Kimsenin kimliğini yaşam tarzını siyasete alet etmeyiz" diye konuştu. 

"3600 ek gösterge için kanun teklifi verdim"

"17 yılın sonunda bu güzelim insanlar soğan kuyruğuna girdi" diyen Kılıçdaroğlu, Sakarya'daki tank fabrikasının yüzde 49.9'unun Katarlılara satıldığını belirterek "Buna asla izin vermeyin. İlk önce gideceksiniz sandığa demokrasi için huzurlu Türkiye için oy vereceksiniz" dedi.

Ekonominin battığını söyleyen Kılıçdaroğlu sözlerine şöyle devam etti:

"Ekonomi deseler batmış. Çiftçinin esnafın sanayicinin durumu iyi diyemiyorlar. Herkesi suçlamaya başladı. Şu terörist bu terörist şu şunu yaptı bunu yaptı oturduğun koltuk işgal ettiğin koltuk Cumhurbaşkanlığı koltuğu. Oradan temiz mesajlar vereceksin. İnsanların inancını siyasete alet etmeyeceksin. Hepimiz faniyiz. Dinden imandan bahsediyorlar ama Yunus Emre’yi bilmiyorlar Yörükler’i bilmiyorlar. İşsizlik var. 1 milyon hanede akşam evde tencerenin kaynamaması ne demektir? Onların bundan haberi yok. Onlar sarayda oturuyorlar. Onların keyfi yerinde. Ülkücü kardeşlerime seslenmek isterim. Milliyetçi olmak için bayrağını vatanını seveceksin. Milliyetçi olmak için kendi ülkenin silah fabrikalarını yabancı orduya satmayacaksın. Çiftçinin emeklinin durumunu biliyorum çöpten kağıt toplayıp geçimini sağlayanların durumunu biliyorum. Asla umutsuz değiliz. Sevgiyle dostlukla sandığa gideceğiz şöyle bir kulaktan tutacağız ve gereğini yapacağız.”

EYT ile ilgili verilen kanun teklifine AKP ve MHP' milletvekillerinin ret oyu verdiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, "Onlar size ret veriyorsa siz de sandıkta gereğini yapacaksınız. Polis kardeşlerimin 3600 ek göstergesini her seferinde seslendirdim. Kanun teklifi verdim onu da söyleyeceğim" şeklinde konuştu. 

CHP ile İyi Parti, daha önce, Denizli, Aydın ve Balıkesir'de ortak miting düzenlemişti. 

Mehmet Cengiz kimdir?

25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonları sırasında, sosyal medyaya sızdırılan tapelerde, inşaat, enerji ve turizm sektörlerinde faaliyet gösteren Cengiz Holding Yönetim Kurulu Başkanı iş insanı Mehmet Cengiz'in  "Milletin a... koyacağız" dediği ortaya çıkmıştı. Bu sözlerinin medyada yer almasının ardından açıklama yapan Cengiz, bu sözleri söylediğini kabul etmişti.  

Kaynak; T24