Akşener, Peker'in iddialarına değindi ve Buradan söylüyorum ki; "Bugün ortaya saçılan bu iddialar isnatlar neyse adı adam gibi araştırılmaz soruşturulmazsa kamuoyu ile paylaşılmazsa zaten seçilemeyecekti ama gerçekten Abbas yolcu olur." dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, gündemle ilgili açıklamalarda bulundu.

Akşener, Organize suç örgütü lideri olduğu gerekçesiyle hakkında soruşturma başlatılan Sedat Peker'in iddialarına değindi.

Akşener, "Benim ne söylediğim belli. Netanyahu ile ilgili söylediğim belli. Çarpıttılar. Çünkü Sedat Peker'in söyledikleri var. Nasıl cevap verecek arkadaşlar? Hazır Meral hanım bunu dedi, sonuç itibariyle çarptıralım dediler. Sedat Peker'e cevap veremedikleri için sözlerimi çarptırdılar" dedi.

Akşener, Rize'de yaşanan olayların ardından, vatandaşların kendisinden özür dilediğini ifade etti. 

Meral Akşener, kendisinin Susurluk kazasından sonra İçişleri Bakanı olduğunu hatırlattı ve kazanın ardından DYP'nin başına gelenleri hatırlattı.

Akşener, "Soylu soruşturmanın selameti açısından görevden alınmalı" dedi.

“BU İDDİALARIN ÇOK VAHİM OLDUĞU BİR GERÇEK”

Akşener şunları kaydetti:

“Bir aile meselesi olduğu için ortaklar arasında. Aile işlerini sokakta tartışmayalım demişlerdir. Biz başta dedik ki bu ailenin içine girmeyelim. Kerim Çoraklık üzerinden söylenenler çok vahim. O arkadaşımıza bazı şeylerin teklif edilmesi. “Şöyle şöyle dersen seni bırakırız” bu çok vahim. Sedat Peker, vahim iddialarda bulunuyor ama bu sefer daha ciddi kokain. İddia sahibi bir şeyler söylüyor, bir yerle söylüyor. Benim adıma 2016 Ekiminden beri çık bir dosya var. Bir gizli tanık da değil ha ihbar mektubu üzerine açılmış, benim ifadem alınmadı kimsenin bilgisi yok ve hala açık. HTS kayıtlarına baktın her şeyine baktın gel artık benim ifademi al doğru mu? Meral Akşener’in iftiraya uğradığı bir sistemde o dosya açık.

İddialar var. Bu iddiaların çok vahim olduğu bir gerçek. AKP içindeki aklı başında herkes bununla ilgili çalışma yapılmasını söylüyor. Bunlardan biri de Cemil Çiçek. Başka arkadaşlar da var. Bir savcı harekete geçirilmez mi. Bunlar aile olmuşlar birbirlerine top atıyorlar.”

“PAYLAŞILMAZSA ZATEN SEÇİLEMEYECEKTİ AMA GERÇEKTEN ABBAS YOLCU OLUR”

Akşener sözlerini şöyle sürdürdü:

“Yalnız Türkiye’nin yurt dışındaki imajı ne oluyor. Susurluk meselesi sonrası İçişleri Bakanı olmuş bir insanım. Bakın o Susurluk meselesinin DYP’ye ödettiği bir bedel var. Aynı bedeli Anavatan’a Alaattin Çakıcı ve Türkbank meselesi ödetmiştir. Buradan söylüyorum ki; Bu gün ortaya saçılan bu iddialar isnatlar neyse adı adam gibi araştırılmaz soruşturulmazsa kamuoyu ile paylaşılmazsa zaten seçilemeyecekti ama gerçekten Abbas yolcu olur. Ortaklara tavsiyem; bu iddiaların mutlaka araştırılmasıdır. Savcılar tarafından. Sayın Soylu’nun da soruşturmanın selameti açısından kendi isteğiyle, soruşturma sonuçlanana kadar görevinden ayrılması elzemdir. Partisinin geleceği, çok sevdiği Sayın Cumhurbaşkanı’nın seçimi açısından elzemdir.”