İYİ Parti Genel Başkanı  Meral Akşener,  MHP lideri  Devlet Bahçeli'yi ifadeye çağıran hakim hakkında başlatılan incelemeye tepki gösterdi. 

Ankara Gölbaşı’nda gazetecilerin sorularını yanıtlayan  Akşener, şunları söyledi: 

“Tek adamlık sistemlerinde yargı margı olmaz. Sadece bir orta oyunu haline döner. Bazıları direnmeye çalışıyor. Üzerine balyozla çekiçle vuruyorlar. Abraham’ın çok güzel bir sözü vardır, ‘elinde bir problemin çözümü için çekiçten başka manivela, araç gereç olmayan, bütün problemleri bir çivi olarak görür ve kafasına vurur’ bugün biz bu konumdayız. Türkiye’deki yher şey bir sorun arkadaşlar da elindeki çekiçle o problemin başına vuruyor.

Yargı aynı, yargı bağımsızlığının olmadı, adaletin olmadı, hukukun olmadığı bir yerde zaten birçok şey olmaz. Ekonomi de olmaz, doğru dürüst yatırım olmaz. Bakın canı istenilen canı istediğine o taraftan olunca hakaret edebiliyorsunuz ama siz hakkınızı arayamazsınız. Ben şunu görüyorum, bugünkü iktidar partileri gitmekten korkuyorlar, onlar korktukça korkutma yolunu seçiyor ama bu da bitecek. Sandıkta göreceğiz bunlar gidiyor göreceksiniz”

"KENDİLERİNİ EMİN HİSSETMİYORLAR"

'Güvenlik soruşturmasının muhalefet oylarıyla reddedilmesini ve tekrar gündeme getirilip Salı günü gündeme tekrar oylanacak olmasını nasıl değerlendiriyorsunuz' sorusuna Akşener şu sözlerle yanıt verdi:  

“Bu gittikçe normali kanırtma hali. Norm dediğimiz şey kuraldır, kaidedir, kanunudur, hukuktur, adalettir ve insanların kendi aralarındaki ilişkiyi de düzenler, haksızlığı önler. Sürekli olarak bu normlar ortadan kaldırılıyor. Bu defaki, kanırtarak yapılan bir iş. Bunun neticesinin kendilerine hayırlı olacağını düşünmüyorum. Sayın Şentop bir hukuk profesörü zaten İstanbul Sözleşmesi ile ilgili Sayın Erdoğan’ın söylediği söze bir tüy dikti. Montrö’den çıkabiliriz yani canı isterse Padişahım çok yaşa modelinde.

Bunların bütün sebepleri kendilerini emin hissetmiyorlar artık, gidileceği görüldü onun için tırnak geçirip tutunma hali. Ama vatandaşta çok sert tepiyor. Ben dün Konya’daydım, kulağıma eğilip evimde ekmek ve yiyecek yok diyen kadınlar vardı. Ben böyle bir şey görmedim. Konya merkezden bahsediyorum. Bu yerimde kalmak için bir çok şeyi göze alabilirim demek. Aynı şekilde  Anayasa Mahkemesi’nin ortadan kaldırılması çağrısı da aynıdır. Bu millet iradesine dokunulduğu zaman onun cevabını veren bir millettir.”

Kaynak: Milli Gazete