İYİ Parti lideri Akşener, Kızılcahamam'da yangından hasar gören Kasaplar Çarşısı esnafını ziyaret etti. Esnafın önerilerini belediye ile bakanlığa ileteceğini belirten Akşener "Muhalefetin görevi, milletin avukatlığını yapmaktır" dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ankara'nın Kızılcahamam ilçesinde yangından hasar gören Kasaplar Çarşısı esnafını ziyaret etti.

Ziyareti sırasında gazetecilere konuşan Akşener, esnafın çok somut ve dürüst bir biçimde önerilerde bulunduğunu, bu öneriler çerçevesinde kendisinin de Büyükşehir Belediyesi ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile görüşmeler yapıp mağdur olanları bilgilendireceklerini söyledi.

"İKTİDAR PARTİLERİNİN İŞİ ÇOKTUR..."

Muhalefet partilerinin görevinin milletin avukatlığını yapmak olduğunu ifade eden Akşener, şunları söyledi:

İktidar partilerinin işi çoktur, bizimse zamanımız vardır; çünkü hizmetin içinde yer almadığımız için eksiği gediği görüp iktidara bunu iletmekle ilgili bir görevdir bu, bu görevi yapmak için buradayız. Dolayısıyla arkadaşlarımızın mağduriyetlerinin giderilmesi, çok hızlı bir biçimde giderilmesi uzamaması için. Mesela bir arkadaşımızın yanında 8 kişi çalışıyormuş. Bir dürümcüde 50 kişi çalışıyormuş.

"YERİNDE ÖĞRENMEK İÇİN GELDİM"

Bunların dolaylı, dolaysız sistemini düşündüğümüz zaman pandemi döneminde pek çok insanın aynı zamanda sadece dükkan sahiplerinin değil orada çalışanların onların ailelerinin hatta köylünün yetiştirdiği ürünün de satıldığı işlendiği alanlar buralar. Dolayısıyla bu mağduriyetlerin çok daha geniş olduğu ortaya çıkıyor. Bunların giderilmesi için bir muhalefet partisi lideri olarak üzerime ne düşüyorsa onu yapmak ve yerinde öğrenmek için geldim."