İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, haftalık İYİ Parti Grup Toplantısı'nda değerlendirmelerde bulundu. Akşener, “İnsanımız çöpten yiyecek toplarken, gününü gün edip, para içinde yüzenleri görünce, bu sözleri daha iyi alıyoruz. İşte o nedenle dün rahmetli Erbakan Hoca’nın adil düzen gömleğini yırtıp kendi kurdukları düzende sefaya dalanlar bugün işler sarpa sarınca, önce 2002 ruhuna o da olmayınca 1994 ruhuna dönmekten bahsediyorlar.” dedi. 

Bugün Türkiye'nin üzerinde 28 Şubat'ın hayali, hayaleti dolaşıyor. Bu hayalet, beğenmediklerine terörist diyor. Gerçeklerine boyun eğmedik, hayaletlerine de tabii ki boyun eğmeyeceğiz. Milletin gündemini artık hamasetle dolduramıyorlar, kısacası artık gömlek dikiş tutmuyor. Onların gündemi başka, halkın gündemi başka.” açıklamasında bulundu.

MİLLET İLE İNATLAŞANLARIN SONUNA BAKIP DERS ÇIKAR

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Kanal İstanbul'u inadına yapacağız' sözlerini gündemine alan Meral Akşener, “Milletle inatlaşılmaz Sayın Erdoğan. Millet iradesi ile inatlaşılmaz. Siyaset tarihi, milleti ile inatlaşan şuursuz siyasetçi çöplüğüdür. Milleti ile inatlaşanların sonuna bak, ders çıkar.” diye konuştu. 

İYİ PARTİ YARGININ HAZIRLADIĞI FEZLEKEYE BAKAR

Meclis’e en son gelen 33 milletvekilinin dokunulmazlıklarının kaldırılmasını öngeren fezlekelere ilişkin de konuşan Akşener, “İYİ Parti, o fezlekelerin önünü arkasını iyice okur. Çünkü İYİ Parti, o fezlekelerin önünde biri varsa, ardında da sizin olduğunuzu çok iyi bilir. İYİ Parti, Türk yargısının hazırladığı fezlekeye bakar, gereği neyse onu yapar.” ifadelerini kullandı.

İYİ Parti lideri Akşener şöyle konuştu: 

'94 RUHU' DEDİKLERİ YIRTIP ATTIKLARI GÖMLEK

İşler yolundayken, müteahhidini ihaleye boğan bu iktidar bütçe dara düştüğündeyse, acısını onlardan değil sırtına yeni yeni vergiler yeni cezalar bindirdiği milletimizden çıkartıyor. Hak böyle olmaz. Adalet böyle olmaz. Devlet böyle yönetilmez. Aliya İzzetbegoviç’in bir sözü bu sıralar sosyal medyada çok paylaşıldı. Rahmetli diyor ki. Davalar acılar içinde doğar, refah içinde ölür. Dünün mağdurlarının bugünkü izansızlığını görünce bu sözleri daha iyi anlıyoruz. Dün dava adamıyım diye gezenlerin, bugün sarayda sürdükleri sefayı görünce bu sözleri daha iyi anlıyoruz. Şehitlerimiz varken lebalep kongrelerde üst üste çıkıp oynayanları görünce bu sözleri daha iyi anlıyoruz. İnsanımız çöpten yiyecek toplarken gününü gün edip para içinde yüzenleri görünce bu sözleri daha iyi alıyoruz. İşte o nedenle dün rahmetli Erbakan Hoca’nın adil düzen gömleğini yırtıp kendi kurdukları düzende sefaya dalanlar bugün işler sarpa sarınca önce 2002 ruhuna o da olmayınca 1994 ruhuna dönmekten bahsediyorlar. İronik olan tam da bu zaten çünkü 1994 ruhu dedikleri işte o yırtıp attıkları gömleğin ta kendisi."