DEVA Partisi Genel Başkanı  Ali Babacan'ın, 2018 yılındaki Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde  AK Parti üyesi olmasına rağmen, muhalefetin ortak aday yapmaya çalıştığı eski Cumhurbaşkanı  Abdullah Gül için yapılan görüşmelerin göbeğinde yer aldığını söylemişti.

AKŞENER, BABACAN'A ÇOK ÖFKELENDİ

Babacan, adaylık sürecinde ortak aday çıkmaması konusunda  İYİ Parti Genel Başkanı Akşener'i suçlamıştı. Henüz konuya ilişkin Akşener'den cevap gelmezken, Korkusuz gazetesi yazarı Ahmet Takan, dikkat çeken bir yazı kaleme aldı.

"Doğal olarak,  Meral Akşener’in Ali Babacan’ın çıkışı karşısındaki tavrını merak ediyorsunuzdur." Ahmet Takan, "Şu satırların yazıldığı ana kadar Akşener’in kendi ağzından kamuoyuna yansıyan bir değerlendirmesi olmadı. Meral Akşener’in yakın çevresinden ulaştığım bilgilere göre, İYİ Parti lideri, Babacan’ın sözlerine çok öfkelendi." ifadelerini kullandı.

İşte, Ahmet Takan'ın bugünkü köşe yazısı:

"Bakın bu fotoğraf, gerçekten çok önemli. Geçtiğimiz Pazar günü -kamuoyuna duyurulan- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun İYİ Parti lideri Meral Akşener’i iftar davetinden yansıyan karelerden sadece biri… İftar yemeğinin özel sohbeti ileride çok konuşulacak.

Şimdi yazının başında belirttiğim bomba haberler sırasıyla geçelim:

-Doğal olarak, Meral Akşener’in Ali Babacan’ın çıkışı karşısındaki tavrını merak ediyorsunuzdur. Şu satırların yazıldığı ana kadar Akşener’in kendi ağzından kamuoyuna yansıyan bir değerlendirmesi olmadı. Meral Akşener’in yakın çevresinden ulaştığım bilgilere göre, İYİ Parti lideri, Babacan’ın sözlerine çok öfkelendi. Meral Akşener’in şöyle bir değerlendirme yaptığını duydum (2018 seçimleri sırasında olup bitenlerle ilgili):

“Ben kimseye söz vermedim… Başından beri cumhurbaşkanı adayıydım… Söz verenler, sözünden dönenler kimse ona güvenmesin…Bizimle konunun alakası yok… Makarayı geriye sarıp, işlerine geldiği gibi yorumluyorlar.”