Ali Babacan, kurucular kurulu üyeliği olduğu Ak Parti'den 18 yıl aradan sonra rahatsızlıklarını dile getirerek partisinden istifa ederek yeni parti çalışmalarına başladığını resmen ilan etmişti. Yeni parti için kadro çalışmaları devam ederken Babacan'ın ismi eski merhum Başbakanlardan Adnan Menderes ile anılmaya başlandı. 

1950-60 yılları arasında Başbakanlık yapan Adnan Menderes'in torunu Prof. Dr. Adnan Menderes'in, Ali Babacan'ın kuracağı yeni partinin başına geçeceği ileri sürüldü. İddianın sahibi Ahmet Hakan, "Sağdan soldan kulağıma çalınıyor: Adnan Menderes’in bir torunu varmış... Adı Adnan Menderes’miş... Ali Babacan’ın partisine lider olabilirmiş... Falan..." dedi. 

TORUN MENDERES ALİ BABACAN'IN PARTİSİNE LİDER OLABİLİRMİŞ

Ahmet Hakan, 17 Ağustos tarihli Hürriyet'te "Ben hayatımda Doğu Perinçek kadar..." başlığıyla yayımlanan yazısında " Sağdan soldan kulağıma çalınıyor: Adnan Menderes’in bir torunu varmış... Adı Adnan Menderes’miş... Ali Babacan’ın partisine lider olabilirmiş... Falan... Bir dönem “oğullara” bel bağlanırdı Türkiye’de... Daha önce hiçbir siyasi aktivite içinde yer almamış, sırf önemli bir liderin soyadını taşıyor diye bir oğula umut bağlanırdı. Anlaşılan “oğullar dönemi” bitti, “torunlar dönemi” başlıyor. Ece Ayhan şöyle der “Mor Külhani”de: “Oğullar oğulluktan sessizce çekilmesini bilmelidir abiler”. Torunlar da torunluktan sessizce çekilmesini bilmelidir abiler!"  ifadelerini kullandı.

MENDERES, GÜL-BABACAN EKİBİNİN İHTİYACINA YANIT VERMEZ

Menderes'le ilgili ileri sürülen iddiayı Soner Yalçın ve Ahmet Takan köşesinde dile getirmişti. Yalçın, 2 Temmuz tarihli yazısında Abdullah Gül ve Ali Babacan'ın Menderes'in torunun peşinde olduğunu yazmıştı. Yalçın, "Menderes ailesinin bireyleri Gül-Babacan ekibinin ihtiyacını yanıt vermez" demişti.

GÜL'CÜLER MENDERES İÇİN YOĞUN ŞEKİLDE UĞRAŞIYOR

Ahmet Takan ise 30 Haziran tarihli yazısında  yazısında şu ifadeleri kullanmıştı:

"Mutlu Menderes ve Prof. Dr. Münevver Menderes'in oğlu olan Prof. Dr. Adnan Menderes. Evet, yanlış işitmediniz. Gül'cüler yeni oluşumun başına Adnan Menderes'i geçirmek için yoğun bir şekilde uğraşıyor. Torun Menderes kabul etti mi veya eder mi?.. Gül ve Babacan'ın yakın çevresine bakarsanız, 'her şey yolunda, herhangi bir sıkıntı yok'. Ama ben yine de, Adnan Menderes'ten bir cevap gelmedikçe soru işareti koymayı yeğlerim." 

MENDERES: SİYASETİ EN BAŞINDAN BERİ HİÇ DÜŞÜNMEDİM

Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde çalışan Prof. Dr. Adnan Menderes, 2009 yılında bir röportaj vermiş ve şunları söylemişti:

"Benim işim cerrahlık. Şu anda politikayla ilgili bir düşüncem yok. Adnan Menderes'in torunu olmam nedeniyle daha önceden ciddi teklifler geldi, ancak son dönemde yapılmış bir teklif olmadığı halde bir şeyler yazıldı, iddialar gündeme getirildi. Siyaseti en başından beri hiç düşünmedim. Vatana, millete hizmetin tek yolu politika değil. Öyle olsaydı ufak yaştan o işe girerdim. Ortamı, o ortamda bulunan insanların durumunu da iyi biliyorum. Tıp, bilim ve fen konuları ilgi alanım oldu."

ADI CHP'NİN CUMHURBAŞKANI ADAYI OLARAK DA GEÇMİŞTİ

Torun Adnan Menderes'in adı daha önce CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı olarak da geçmişti. Menderes iddialara ise, "CHP'nin cumhurbaşkanı adayı siz misiniz" sorumuza "Bilemiyorum, fikrim yok. Benimle ilgili bir durum yok" şeklinde cevap vermişti.