Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığından istifa ettirilen Melih Gökçek’in büyük vaatlerle Atatürk Orman Çiftliği arazisine yaptığı Ankapark projesinin 1 milyar 600 milyon lira zarara mal olduğu açıklanan bilgiler arasında yer almıştı.

Ankapark'ın giriş kapısına ise, 19 milyon lira harcandığı iddia edilen bir bilgi olarak sunuldu.

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne resmi bir yazı yazarak "Ankapark'ın giriş kapısı için yapılan ödeme miktarı ne kadardır?'' sorusunu yöneltmesi dikkat çekti.

Sözcü'den Yavuz Alatan'ın haberine göre, Candan, şunları dile getirdi;

"Milyarlar harcanan ‘İsrafparkın' sadece ana giriş kapısının 19 milyon liraya mal olduğu yönünde bilgi aldık. Bu konuyu Büyükşehir'e sorduk, cevap bekliyoruz. Ankapark işletmeye açılabilirse 3 bin personel gerekiyor. Personel giderleri, elektrik, 100 bin metrekarelik gölet ve fıskiyenin işletme gideri, 100 bin metrekarelik kapalı alanın ısıtılması, oyuncakların bakım onarımı hesaplandığında, işletme giderleri yıllık bir milyar liraya yaklaşacak. Parktaki oyuncaklar da paslandı. Ankapark alanı oyuncaklardan arındırılarak, Atatürk Orman Çiftliği'ne iade edilmeli, sorumluları yargılanmalı."

GÖKÇEK O KAPI İÇİN NE DEMİŞTİ

Gökçek, başkanlığı döneminde 19 milyon lira harcandığı belirtilen kapıya ilişkin “Ankapark’ın ilk girişinde yer alan ve ülkemizin dört bir tarafındaki 13 ayrı Selçuklu mimarisi eserinin örneklerinin yer aldığı devasa kapımız, ışıklandırması ve görüntüsüyle adeta büyülüyor” açıklamasında bulunmuştu.