Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden alınan Melih Gökçek hakkında soruşturma dosyalarının hazırlandığı iddiası gündemi ısındıran konu oldu.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden alınan Melih Gökçek ile her geçen güm yeni iddiaların ortaya atılması sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı üzerine dosya hazırlığı yapılıyor bilgisi haber kulislerini hareketlendiren konu haline geldi.

Odatv’nin haberine göre Gökçek hakkında ki bu süreç, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın’a kadar gitti. Kalın, yaşananları Cumhurbaşkanı Erdoğan ile paylaştı. Erdoğan, Gökçek’in devam eden ve açılması muhtemel dosyalarını da topladı. Bu süreçte dönemin Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga da Gökçek hakkında ulaştığı tüm bilgileri Erdoğan’a iletti. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya da “Gökçek hakkında ne varsa getirin” talimatını verdiği  konuşuluyor.

GÖKÇEK HAKKINDA GENİŞ BİR RAPOR AK PARTİ’YE SUNULDU

Ankara kulislerine göre; Gökçek’in istifasının ardından Ak Parti yönetimi bir rapor istedi. Ve özel bir birim tarafından bu rapor hazırlanıp, sunuluyor. Raporda, Gökçek’in Twitter’da danışmanları aracılığıyla psikolojik harekat yürüttüğü, “AKP’ye destek verir” gibi gözükerek ters algı ürettiği belirtiliyor. Sosyal medyada mesaj grupları ve WhatsApp gruplarının kurulduğunun belirtildiği o raporda, Gökçek’in ilişki içerisinde olduğu kişiler ve haber sitelerine yer veriliyor olmasıda dikkat çeken ayrı bir konu.

Gökçek’in yanında duran isimlerden birisinin de kripto FETÖ’cü Cem Küçük olduğu belirtiliyor. Beyaz TV’de sık sık programlara katılan Cem Küçük, Gökçek’in ihtiyacı olduğunda sahneye çıkıyor yorumları yapılıyor.

İşte o anlardan birisi de, Gökçek’in istifa ettiği dönemdi. Gökçek, istifa etmemek için uğraşırken, Küçük Twitter hesabından Gökçek’in görevinde kaldığına dair operasyonel mesajlar paylaşımasıda unutulmadı.

GÜLERCE UYARISI VE MİİLİ GÖRÜŞ ARAYIŞI

Gökçek, yargı camiası da olmak üzere yüksek makamlardan defalarca uyarılmasına karşın, Hüseyin Gülerce ile de ilişkisini kesmedi. Uyarılar, “Gülerce bilinçli bir şekilde 3 doğru söylüyor, 1 hedef saptırıp örtülü FETÖ propagandası yapıyor” şeklinde yorumların yapılıyor olmasıda dikkat çekenler arasında.

Ankara kulislerini hareketlendiren bir diğer iddia da Gökçek’in ilişkileri oldu. Kulislerde, FETÖ operasyonlarının hızlanmasının ardından Gökçek’in ilk çaldığı kapının Süleymancılar olduğu konuşuluyordu. Gökçek, aradığı desteği bulamayınca Milli Görüş’ün kapısını da çalıyordu. Ancak Saadet Partisi kapıyı hiç aralamıyor, aracılar Recai Kutan ile görüşmeyi deniyor, sadece sohbet havasında geçen bir görüşme yaşanıyordu. Gökçek'in bir çok kapıya gitmesi ve gittiği her kapıda hayal kırıklığı yaşaması ise düşünülmesi gereken bir olay.

ADAYLIK KAVGASI

Peki, Melih Gökçek’in oğlu, Beyaz TV’nin sahibi Osman Gökçek’le ilgili neler yaşandı?

Bilindiği gibi; Osman Gökçek’in adı, önce Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanlığı seçiminde gündeme geldi. Osman Gökçek, kendisine iletilen “aday olma” mesajlarını ciddiye almadı ve ATO seçiminde, Emine Erdoğan’ın akrabası Gürsel Baran’ın karşısına aday olarak çıktı.

ATO seçimlerini kaybeden Osman Gökçek’in adı sonra medyada AKP Sincan Belediye Başkan adaylığı için geçti. Ancak, aday gösterilmedi.  Osman Gökçek’in adı Sincan’da geçince, Sincan'daki kuruluşlar adeta ayaklanmış ve “Sincanlı olmayan belediye başkanı istemiyoruz” açıklaması yapılmıştı o günlerde.

Görüntünün olası içeriği: 1 kişi, gülümsüyor, yazı