Yurtiçi ve yurtdışında terörle mücadele faaliyetlerini amansız bir şekilde sürdüren Türk Silahlı Kuvvetleri’ne (TSK) karşı yürütülen kara propaganda süreci, son günlerde hız kazandı. Bir yanda İdlib’de, diğer yandan Libya’da faaliyet gösteren Türk Silahlı Kuvvetleri’ni yıpratma amaçlı asılsız haberler gündeme düştü. Darbeci General Halife Hafter güçlerine karşı Libya’nın meşru hükümetine destek için Libya’da bulunan Türk askerlerinin öldürüldüğü iddia edilen görüntüler sosyal medyada kısa sürede infiale yol açtı. Uzun süre gündemde kalan sansasyon, güvenlik uzmanları tarafından tepkiyle karşılandı.

“OYUNA GELİNMEMELİ”

Haberlerin asılsız olduğunu söyleyen Güvenlik ve Strateji Uzmanı Abdullah Ağar, “YPG/PKK, Esad rejimi ve FETÖ hesapları “ölü Türk askerleri” diye bazı görüntüler paylaştılar. Bu yalan görüntüler geçen günlerdeki gibi dezenformasyon dalgasının bir parçası. Oyuna gelinmemeli. İstemesek bile görüntüler Libya Ulusal Kurtuluş Cephesi’ne ait. Bizim sahadaki komandolarımız bu çelik başlıkları kullanmıyorlar” sözleriyle, görüntülerdeki askerlerin Türk askerleri olmadığını belirtti.

İZLEDİĞİMİZ POLİTİKA YANLIŞ AMA BU HABERLERİ YAPMAK DA YANLIŞ

Emekli Kurmay Albay Mustafa Önsel ise sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “İdlib olayında yanlış politika izlendiğini yazdık, anlattık. Yanlış tamam, ama karşı gücün psikolojik harekâtını, propagandasını yapmak ne oluyor? Mehmetçik orada canını ortaya koyuyor. Bu nasıl bir bozgunculuk! Öncelikle burası Libya değil. Yerdekiler kesinlikle Türk askeri değil! Bunu yayanlar; şu an çatışma tarafı Suriyeliler, PKK’lılar, E. Uslu gibi FETÖ’cüler, Hafter. Ya gözyaşıyla bunu paylaşanlar? Bir toplum bu kadar aklını, ferasetini kaybedemez. Yazık yahu“ diyerek Mehmetçik aleyhine yapılan yalan haberlerin yayılmasına tepki gösterdi.

Kaynak: Milli Gazete/ Abdussamet Karataş