Gazeteci ve T24 yazarı Mehmet Tezkan, gündemde olan olayların 'aslını' her gün yayınladığı 2 dakikalık videolarda anlatıyor. Tezkan bugün yayınladığı videoda, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın son kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada bahsettiği 'Tamamlayıcı Emeklilik Sistemi’ni (TES) konu aldı. Çalışanların ve sendikaların büyük tepkisini çeken yeni kıdem tazminatı çalışmaları için Tezkan, 'Tazminatlara El Koyma Fonu' dedi ve sendikaları dikkatli olmaları konusunda uyardı.  

"İktidar yeni bir fon oluşturma çabasında" diyen Tezkan, "Aslında buna 'Tazminatlara El Koyma Fonu' da diyebiliriz. 'Emeklilik düzenlemesiymiş', 'Tamamlayıcı Emeklilik Yasası' vesaire... İktidara yakın gazeteler manşetten vermişler. Allamışlar, pullamışlar... 'Nasıl olacak?' derseniz. 60 yaşına kadar işten atılsanız da tazminat alamayacaksınız. 60 yaşına geldiğiniz zaman hak ettiğiniz tazminatın yüzde 25'ini alıyorsunuz. Üstü maaşınıza ekleniyor. Yani 40 yaşında dilim ki; işvereniniz sizi kovdu. Tazminat hakkını yok. 20 yıl bekleyeceksiniz. 20 yıl sonra da yüzde 25'ini alacaksınız. Öyle bir sunmuşlar ki paketi 'inanılmaz...' ifadelerini kullandı. 

Sendikaları da bu konuda uyaran Tezkan şunları söyledi; 

"Sendikalar dikkatli olun"

"Tazminatlara El Koyma Fonu', İşsizlik Fonu var ya 133 milyar birikmişti. 5 milyarını harcamışlar 127 milyar kalmış. İşte onun gibi bir şey olacak orada da para birikecek ve tazminatlar hiç olacak. Bu adımın anlamı bu. O yüzden sendikalar, TÜRK-İş, DİSK, HAK-İş dikkatli olun. İşçiyi kurban etmeyin."