Ahmet Taşgetiren ve Mehmet Ocaktan sıcak gündemi canlı yayında yorumladı. Ak Parti yönetimini eleştiren Ocaktan, Erdoğan'ın AK Parti'yi önemsizleştirdiğini dile getirdi: AK Parti bütün kimliğini kaybetti. Bizzat Sayın Cumhurbaşkanı AK Parti'yi önemsizleştirdi. Partisini AK Partililerden temizledi.

KARAR yazarları Ahmet Taşgetiren ve Mehmet Ocaktan, Buradan Bakınca'da programında, gündemin ana başlıklarını değerlendirdi. Ocaktan ve Taşgetiren, AK Parti yönetimdeki kötü gidişatı değerlendirdi ve Marmara denizindeki 'müsilaj kabusu' ile ilgili iktidara sert eleştirilerde bulundu.

"CUMHURBAŞKANI PARTİSİNİ AK PARTİLİLERDEN TEMİZLEDİ"

20 yıldır iktidarda olan AK Parti'nin, iktidar olmanın konforuyla hareket ettiğini dile getiren Ocaktan, Erdoğan'ın AK Parti'yi getirmiş olduğu durumu şöyle özetledi:

"AK Parti bütün kimliğini kaybetti. Bir gün Mehmet Ağar Genel Başkan Yardımcısı olsa hiç şaşırmam. AK Parti zaten bizzat Sayın Cumhurbaşkanı önemsizleştirdi. Teşkilatları da, Genel Merkez'i de. Böyle bir tablo karşısında AK Parti'de 'biz nereye gidiyoruz, bu gidişatın sonu iyi değil' diyebilecek bir isim yok. . Sayın Cumhurbaşkanı AK Parti'yi AK Partililerden temizledi."

100 MİLYON İNSAN ÖNEMSENMİYOR

Sedat Peker'in, izlenme rekorları kıran videolarına iktidardan yeterli bir tepki gelmemesi ve savcıların bu konu üzerinde gerçek anlamda harekete geçmemiş olması, eleştiri konusu oldu. Taşgetiren, Sedat Peker'in AK Parti ile yol yürümüş bir isim olduğunu hatırlatarak, "İktidar, Sedat Peker'i konuşmayalım, zamanla unutulur şeklinde yaklaşıyor. Yargıda bu işi biz bir biçimde bitiririz, unutulur gider bir süre sonra, diye bakılıyor.100 milyon insanın alakasının ne anlama geldiği görülmüyor" diye tepki gösterdi.

Ocaktan ise, bir suç örgütü lideri olarak aranan Sedat Peker'in, artık bir siyasi aktör gibi ortaya çıkmasının garip bir durum olduğunu vurguladı.

Sedat Peker'in Süleyman Soylu hakkındaki iddialarına karşılık, Soylu'nun TV'de yaptığı açıklamaları da değerlendiren Taşgetiren, devlet televizyonunun bir manipülasyon aracı olarak kullanıldığını dile getirdi. Ocaktan, İçişleri Bakanı'na yönelik bu iddialardan sonra Soylu'nun artık bir İçişleri Bakanı olarak öneminin kalmadığını söyledi ve "İnsanlar artık devletin bakanlarının açıklamalarına itibar etmiyor" dedi.

"DİNDARLARIN VİCDANI KİRLENDİ"

Taşgetiren ve Ocaktan, Marmara denizindeki müsilaj (deniz salyası) kabusunu da ele aldı. "Haliç bir ölü alan haline gelmişti, temizlendi. Ama Marmara denizi ölüyor. Kanal İstanbul'un Marmara'daki bu ölüme katkısı ne olacak? Bunlar konuşulmuyor. İçine girilemeyecek demiyorum, seyredilecek deniz kalmayacak" diyerek iktidara sert tepki gösteren Taşgetiren, Marmara'daki bu kirlenmeye AK Parti'deki 'Muhafazakar' tabanın isyan etmesi gerektiğini söyledi. Ocaktan ise durumu, "Dindar kesimin vicdanı kirlendi" diyerek özetledi.

Ele alınan diğer başlıklar şöyle:

Ahmet Taşgetiren: FETÖ izi söylemi, bazı şeyleri kolay damgalamak için 'araçsallık' niteliği taşımaya başladı.

Mehmet Ocaktan: AK Parti STK'ları devletleştirdi.

Mehmet Ocaktan: (Türkiye-ABD ilişkileri) Trump'la ilişkiler 'ahbap-çavuş' ilişkisiydi. Onun da sonuçlarını gördük.

Ahmet Taşgetiren: Dış ilişkileri iyileştirmek için Cumhurbaşkanı, meydan okuyucu dilini değiştirdi.

Ahmet Taşgetiren: 'MB Başkanı ile konuştum faizi indirmeliyiz' diyorsunuz. MB Başkanının Cumhurbaşkanının söylediği sözden cayamayacağı beklentisi içine giriliyor. Bu söz, MB Başkanının psikolojisini nasıl etkilemiştir?

Kaynak:DEMET İLCE | KARAR