Mehmet Metiner, 15 Temmuz gecesi kayıplara karıştığını iddia ettiği bakanın ismini verdi.

AK Parti eski Milletvekili Mehmet Metiner'in ortaya attığı iddia yeni bir tartışmanın fitilini ateşledi. 15 Temmuz 2016 tarihinde Fethullahçı Terör Örgürü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında İstanbul'a yanında bir bakanla geldiğini iddia eden Metiner, bakanın o gece kayıplara karıştığını söyledi.

Metiner’in bu açıklamasının ardından ‘Kim bu bakan?’ tartışmaları başlarken, Metiner yeni bir tweet atarak kastının dönemin başbakan yardımcısı Veysi Kaynak olduğunu kaydetti.

Mehmet Metiner

@MetinerBasin

Benim bahsettiğim kişi dönemin başbakan yardımcısı Veysi Kaynak’tır. 15 Temmuz hassasiyetimden dolayı içime sinmeyen bir olayı eleştirmek istedim. 15 Temmuz’da Reis’i yalnız bırakanların, canının derdine düşenlerin gönlümde zerre kadar değeri yoktur.

Mehmet Metiner'den Veysi Kaynak'a Çok Ağır Suçlama haberi

Kamu bankaları dün borsaya yaptıkları üst üste bildirimlerle yönetim kurullarındaki değişiklikleri duyurdular. Efsane güreşçi ve Spor Bakanı Yardımcısı Hamza Yerlikaya Vakıfbank Yönetim Kurulu'na atandı. Eski Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak Ziraat Bankası yönetimine girdi, ekonomi yazarı Profesör Kerem Alkin Halkbank yönetimine girerken Radyo ve Televizyon Üst Kurulu Başkanı Ebubekir Şahin Halkbank yönetimine atandı. Kamu görevi olanlar 12,530 TL olmayanlar 22,500 TL maaş alacak.

Sözcü Gazetesi'nin haberine göre; dün akşam saatlerinde borsaya yapılan bildirimlere göre kamu bankalarının yönetim kurulu üyeliklerine art arda atamalar yapıldı. Yapılan atamalarda çok sayıda dikkat çekici isim yer aldı.

Veysi Kaynak'a Ziraat Bankası'nda Önemli Görev haberi