Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'ın geçen hafta cuma namazında okuduğu hutbedeki nikâhsız birlikte yaşama ve eşcinsellikle ilgili sözleri tartışma yaratmıştı. Görmez, konuyla ilgili, katıldığı bir televizyon programında konuştu.

Görmez, "Ben Diyanet İşleri Başkanı'nın yanındayım. Ankara Barosu'nun açıklaması İslamı ve İslamın çağlar üstü hükümlerini çağ dışılıkla itham eden, imalarda bulunan hakikaten çok kötü bir bir açıklama. Ben inanıyorum ki o arkadaşlar da pişmandırlar. Düzeltmelerini isterim. 'Öyle demek istemedikle' olmaz. Bir görüş beyan etmek ayrı bir şeydir ama bir milletin iman değerlerini hafife almak başka bir şeydir. Her türlü kınanmayı hak eden bir metindir o. İnanmayının da kınaması gereken bir metindir. Aşağı diyor, 8. asırda kalmış kafa deniliyor falan... Aşağılanan ecdadımızın rehberi Muhammed Mustafa'dır, kimse kusura bakmasın. Bu tarz noktalarda dikkatli olunması gerekir." dedi.

"O hutbede Lutilik kelimesi geçmişse çıkarılması lazım"

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın hutbesinin İslamın evrensel ilkesini anlattığını söyleyen Görmez, "Açın 12 Eylül'den sonra okunan hutbelerde bile 3 tane zinaya karşı hutbe var. Bu arada onu da ifade edeyim insan fıtratına aykırı bu hareketin peygamberle anılmasını da ben yanlış bulurum. O hutbede 'Lutilik' kelimesi geçmişse çıkarılması lazım. Lut Peygambere saygılı olmamız lazım" ifadelerini kullandı. 

"Küresel siyasetin günahları..."

Görmez, sözlerinin devamında başımıza gelen koronavirüs gibi olayların sebebini eşcinsellik gibi fıtrata aykırı davranışlara bağlayanları eleştirerek, koronavirüs gibi olayların ayet ve ibret olarak okunması gerektiğini ifade etti. Görmez, "Ayet ve ibret kavramını yeniden hatırlatalım. Küresel siyasetin günahları cinsel günahlardan çok daha büyüktür. O küresel günahlar Irak'ı bombaladı, bir milyon insanı öldürdü. Biz gusubetin sebeplerini izah ederken asla belirli bir gruba belirli bir günaha, belirli bir şahsa yöneltmemiz lazım. Bütün bunların bir ayet olduğunun ve herkesin kendisine düşen hissesini alarak yeni bir dünyayı kurmakla mükellef olduğunu, bize hitap ediyor ey insan sen kainatın hakimi değilsin. Tabiatı imar edin. Ey insan insanın değerini bilin. Ben zaten hutbede böyle bir ima da görmedim. Ama yorumların bir kısmı böyle bir suçlama yöneltti bu da doğru değil." dedi.

"Bizim günah-ı kebair'leri Kur'an'ı Sünneti dikkate alarak güncellememiz gerekiyor"

Görmez sözlerini “Bizim günah-ı kebair listemiz değişti. Büyük günahlar artık değişti. Tohumun genini değiştirmek, gıdayla oynamak, kimyasal silah geliştirmek, bütün kainatı ifsat etmek, bunlar bizim kitaplarımızda günah-ı kebair arasında geçmiyor diye bizim oraya sıkışmamamız lazım. Bizim günah-ı kebair'leri Kur'an'ı Sünneti dikkate alarak güncellememiz gerekiyor" diye tamamladı.