Sabah gazetesi başyazarı Mehmet Barlas, Microsoft'un kurucusu Bill Gates'in eşi Melinda Gates ile boşanma kararı alması üzerine kaleme aldığı yazıyla dikkat çekti.

Barlas, "Mesela bu aşı meselesi, Bill Gates'in dünya tıbbına armağan ettiği bir şey mi ve aşının nihai amacı kısırlık yaratarak dünya nüfusunu azaltmak mı? Ayrıca Covid-19'un üretildiği Çin'deki laboratuvarda Bill Gates'in hissesi var mıdır? Uçaklarla uzayı toza bulayıp güneş ışınlarının dünyaya gelmesini önleyerek küresel ısınmaya karşı önlem almak benzeri uçuk teorileri üreten Bill Gates, bu fikri cüreti servetinden mi alıyor? Ya da yapay ete dünyayı yönlendirmek gibi projelerinde satın aldığı arazilerin rolü ne olacak?" sorularını sordu. 

Koronavirüs salgınında yaptığı açıklamalarla dikkatleri üzerine çeken Bill Gates için 'Tekin bir adam değil' sözlerini sarf eden Barlas, "Microsoft'un kurucusu Bill Gates, hepimizin hayatına işletişim teknolojileri sunarak verdiği yönle yetinmeyen bir adam... Bu nedenle kendisi hakkında tüm dünyanın duyduğu kuşkular var. Boşanacağı eşi Melinda ile birlikte kurduğu vakıfların faaliyeti bu kuşkuları artırıyor. Boşanma gerekçesi olarak gösterdiği 'Artık birlikte yaşayamayacağımız anladık' cümlesi belki de Melinda'nın Bill Gates'e 'Yeter artık. Kes bu saçmalıkları' demesinden kaynaklanıyor. Kısacası, bu Bill Gates tekin bir adam değildir..." ifadelerii kullandı.