Geçtiğimiz hafta Dokuz Eylül Rotary ve Rotaract kulüplerinin düzenlediği toplantıya katılan Uluslararası Rotary Gelecek Dönem Başkanı Shekhar Mehta, yeni dönem hedeflerini açıkladı. Son dönemin manipülasyona en açık konusu olan anne ve çocuk alanında faaliyet göstereceklerine işaret eden Mehta, bu dönemde özellikle kız çocuklarına odaklanacaklarını belirterek, “kız çocuklarının hayatlarına dokunacaklarını” ifade etti.

Akıllara, Millî Gazete’nin 2019’da attığı “Masonlar okulda, nesiller tehlikede” manşeti geldi!

Hedefine kız çocuklarını koydu! - Son dakika haberler

KIZ ÇOCUKLARININ HAYATLARINA DOKUNACAKLAR!

1956’dan beri ülkemizde faaliyet gösteren ve birçok alanda çocuklar ve gençler üzerinde faaliyet yürüten Rotary kulüpler “hedef büyüttü”. Masonik yapılanma Rotary Kulübü yeni dönemde hedefine kız çocuklarını koydu. Toplumsal yapının en hassas noktalarından birisi olan anne ve çocuk alanına ağırlık vereceklerine işaret eden Rotary Gelecek Dönem Başkanı Shekhar Mehta, “Bu dönem özellikle de kız çocuklarına odaklanacağız. Onların hayatlarına dokunacak ve iyi yönde değişimler gerçekleştireceğiz” ifadelerini kullandı.

MİLLÎ EĞİTİM’E ROTARY KANCASI!

Millî Gazete’nin 27 Mart 2017 tarihli manşetinde gündeme getirdiği olayda, dönemin Millî Eğitim Müsteşar Yardımcısı Doç. Dr. Mustafa Hilmi Çolakoğlu, tüm il millî eğitim müdürlüklerine yazı göndererek, mason kuruluşu olan Rotary Kulübü’ne destek olunması çağrısında bulunmuş ve projelerini internet sitesinde paylaşarak “öğrenci ve velileri yönlendirin” talimatı vermişti. İki yıl sonra da Rotary Kulübü’nün başlattığı “Rotary Okulda” projesi Millî Eğitim Bakanlığı tarafından destek bulmuştu. Bursa’daki Uludağ Rotary Kulübü yetkilileri, 24 Ağustos 2019 tarihinde Millî Eğitim Bakanlığı’na gerçekleştirdikleri ziyarette Bakan Ziya Selçuk tarafından ağırlanmıştı.

İcraatları ve uluslararası gizli bağlantılarıyla çokça konuşulan Mason kuruluşu Rotary Kulübü yeni dönem hedeflerini açıkladı. Geçtiğimiz hafta Dokuz Eylül Rotary ve Rotaract Kulüpleri’nin düzenlediği online toplantıya katılan Uluslararası Rotary Gelecek Dönem Başkanı Shekhar Mehta, kulüpteki her kişinin yanında bir kişiyi getirmesi gerektiğini söyleyerek, “Yeni dönemde 1 milyon 300 bin üye hedefliyoruz. Birleştiğimizde en büyük hayalleri gerçekleştirebilecek gücümüz var” ifadelerini kullandı. Hedefine kız çocuklarını alan Rotary Kulübü Gelecek Dönem Başkanı Shekhar Mehta, gelecek dönemde kız çocuklarının hayatlarına dokunacaklarını ifade etti.

“1 MİLYON 300 BİN ÜYE HEDEFLİYORUZ”

Rotary Gelecek Dönem Başkanı Shekhar Mehta toplantıda yeni dönem hedeflerini anlattı. Mehta, “Yeni dönemde 1 milyon 300 bin üye hedefliyoruz. Hayallerin büyük olması gerekiyor. Çünkü birleştiğimizde en büyük hayalleri gerçekleştirebilecek gücümüz var. Kulüpteki her bir kişi, aramızda yeni bir kişi getirsin, hep birlikte hedeflediğimiz üye sayısına ulaşalım” ifadelerini kullandı.

Rotary Kulüpleri Hedefine Kız Çocuklarını Koydu!

“KIZ ÇOCUKLARINA ODAKLANACAĞIZ”

Öte yandan toplantıda son dönemin tartışmalı konusu anne-çocuk konusuna da değinen Mehta,  bu alanda çalışma yapacaklarını açıkladı. Mehta, “Anne-çocuk sağlığı bizim için çok önemli. Bu dönem özellikle de kız çocuklarına odaklanacağız, onların hayatlarına dokunacak ve iyi yönde değişimler gerçekleştireceğiz” dedi.

Hedefine kız çocuklarını koydu! - Son dakika haberler

“ROTARY” KULÜBÜ NEDİR?

23 Şubat 1905 günü  ABD’de kurulan kulüp, 1922’de “ROTARY INTERNATIONAL” adını almıştır. Türkiye’de ise 1956’da kurulan kulüp, eğitim (üniversiteler ağırlıklı) ve siyasi hayatta aktif birçok kişiyi bünyesinde barındırmaktadır. Aynı zamanda ilk Rotary kulübünde kabul edilmiş, her iş ve meslekten bir faal üye bulundurma kararı gereği farklı meslek dallarından üyeleri mevcuttur. Üyeleri genellikle siyaset, bürokrasi, eğitim, ekonomi ve sosyal alanlarındaki etkin kişilerden seçilir. Bir toplumu yönlendirmenin en kolay yolunun kilit kişileri kontrol altına alarak kendi istekleri doğrultusunda kararlar aldırmak olduğunu bilen Roteryanlar bu yüzden etkili insanlarla çalışmalar yaparlar. Rotary Kulübü, daha önce de  Milli Eğitim Bakanlığı’nın yönetmeliğine aykırı olmasına rağmen Türkiye’deki birçok okula İngilizce kökenli “Rotary” ismini koymuştu.

Kaynak: Milli Gazete / Furkan Erten