Tarım Kredi Kooperatifleri’ni yaklaşık 4 yıldır hukuksuz bir şekilde yöneten Genel Müdür Fahrettin Poyraz’ın, Ankara Ümitköy’de yarı hissesi eşinin üstüne kayıtlı 3 katlı binanın önce Mehmet Uslu’nun sahibi görünen YUSEL İnşaat’a satıldığı, daha sonra ise bu binanın YUSEL İnşaat tarafından Tarım Kredi Kooperatifleri’ne kiraya verildiği ortaya çıkmıştı. YUSEL İnşaat’ın sahibi görünen Mehmet Uslu’nun 2013’te Fahrettin Poyraz’ın kurucu ortağı olarak açılışını yaptığı İRİS Akademi şirketinin eski çalışanı olması, çiftçi kuruluşu olan Tarım Kredi Kooperatifleri’nde paravan şirket iddialarını gündeme getirmişti. Söz konusu binanın, YUSEL İnşaat’ın kuruluşundan hemen 6 gün sonra satın alınması ve YUSEL İnşaat ile İRİS Akademi’nin aynı adreste bulunması, Poyraz’ın bu şirketlerle olan kirli ve gizemli ilişkisini gözler önüne koymuştu.

POYRAZ, MİLLÎ GAZETE’NİN ORTAYA ÇIKARDIĞI GERÇEKLERİ TEYİT ETTİ

Fahrettin Poyraz, Millî Gazete’ye gönderdiği ihtarnamede, Ankara Ümitköy’de yarı hissesi eşinin üstündeki 3 katlı binanın YUSEL İnşaat’a satıldığını, Tarım Kredi Kooperatifleri’nin de YUSEL İnşaat’tan bu binayı kiraladığını doğrulamıştı. Poyraz, ancak binanın ‘Proje Uygulama Birimi’ tarafından kiralandığını, kendisinin bir dahli ve yönlendirmesinin bulunmadığını ileri sürmüştü.

GENEL MÜDÜR YARDIMCISI BİNAYI KİRALIYOR POYRAZ’IN HABERİ YOK!

Poyraz’ın ‘bir dahlim yok’ şeklindeki açıklaması şaşkınlıkla karşılanırken, kendisini de ele vermişti. Çünkü binayı satın alan YUSEL İnşaat’a aynı zamanda Tarım Kredi Marketler’de çalıştırılan market çalışanlarının taşeronluk işi verilmesi bu şirketle olan yakın ilişkiyi gösterirken, binanın kiralanmasına karar veren ‘Proje Uygulama Birimi’nin başında ise Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Okan Ateş’in bulunması “Nasıl bir dahlin yok?” sorusunu gündeme getirmişti. Poyraz’ın böylesine önemli bir konuda “benim dahlim yok” diyerek işin içinden sıyrılmaya çalışması, kamuoyunda da tepki çekmişti.

BELGELİ HABERİMİZ TEKZİP ETTİRİLMEK İSTENDİ

Fahrettin Poyraz’ın paravan şirketlerle olan kirli ve gizemli ilişkilerini net bir şekilde ortaya koyan söz konusu skandal gelişme de her şey belgeleri ile ortada iken Millî Gazete’de 5 Ekim’de yayınlanan “Tarım Kredi Marketler’de kirli ve gizemli ilişkiler” başlıklı haberin gerçeğe aykırı iddialar bulunduğu gerekçesiyle tekzip ettirilmek istenmesi dikkat çekti.

ANKARA 4. SULH CEZA HÂKİMLİĞİ TEKZİP TALEBİNİ REDDETTİ

Tarım Kredi Kooperatifleri, “Tarım Kredi Marketler’de kirli ve gizemli ilişkiler” başlıklı haberde gerçeğe aykırı iddialar bulunulduğu gerekçesiyle Ankara 4. Sulh Ceza Hâkimliğine tekzip talebinde bulunurken mahkeme, verdiği kararında Tarım Kredi Kooperatifleri’nin başvurusunu haksız bularak reddetti. Tekzip talebinin ancak gerçeğe aykırı yayın yapılması durumunda kullanılabileceğine dikkat çekilen mahkeme kararında, basının haber verme hakkının gerçeklik, güncellik, kamu yararı, toplumsal ilgi, konu ile anlatım arasında düşünsel bağlılık temel kuralları ile sınırlı olduğu ve söz konusu haberin bu içerikte olduğu kaydedildi.

Kaynak: Milli Gazete /  Sadettin İnan