Diziler, işledikleri konu ve görsel rezillikleriyle  aile yapımızı tehdit etmekle kalmıyor, aynı zamanda çocuklarımızın zihinlerini de köleleştiriyor.

Mafyayı özendiren, şiddeti sıradanlaştıran, toplumun ahlaki değerlerini yozlaştıran, argo ve  küfürleri evlere sokan bu dizilere gençlerin çok rahat ulaşabilmesi de sorunun en önemli kısmı. Hal böyleyken, sorumlular sadece olan biteni “seyretmekle” yetiniyor.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Çukur ve Adana Sıfır Bir dizileriyle ilgili yaptığı “Lanet bir dizi var ‘Çukur’ diye… Bu iki dizi çocuklarımızı zehirliyor. İnsanımızı kendi kültüründen uzaklaştırıyor. Ben de hayretle bakıyorum” açıklaması, konunun vahametini ortaya koyuyor.

DİZİLERDE MAFYA ÖZENDİRİLİYOR

Popüler olan çete dizilerinde genellikle semtini koruyan mafya karakterleri, güçlü, sözü dinlenen kişiler olarak konu ediliyor. Söz konusu karakterler sürekli küfür eden, silahla gezen ve uyuşturucu kullanan kişiler olarak ekrana getirilirken, yaralama ve uyuşturucu kullanımı sahnelerinin çoğunda sansür bulunmuyor. Dizilerdeki olumsuzluklar sadece bunlarla bitmiyor. Çoğu dizide gasp, hırsızlık, haraç alma gibi suçlar, “ballandıra ballandıra” işleniyor, öğretiliyor.

“ÇOCUKLARIMIZI ZEHİRLİYOR”

Geçtiğimiz gün İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çukur ve Adana Sıfır Bir dizileriyle alakalı ilginç bir açıklamada bulundu.

Soylu, afetle mücadelenin sadece tek bir kurumun yapabileceği bir şey olmadığını belirterek, “Bu iki dizi çocuklarımızı zehirliyor. İnsanımızı kendi kültüründen uzaklaştırıyor. Ben de hayretle bakıyorum ‘Üniversite hocaları ne işe yarıyor?’ diye. ‘Bu işle ilgili kültür adamları ne yapıyorlar?’ diye. Özellikle bu dizilerle alakalı ne ortaya koyuyorlar? Bizim çocuklara öğretmemiz gereken bambaşka bir şeyken çocuklarımızı birileri zehirliyor. Buna maalesef bakıyoruz” ifadelerini kullandı.

Televizyon dünyası ve dijital platformlarda diziler tartışılmaya devam ediyor. Diziler, işledikleri konu ve görsel rezillikleriyle aile yapımızı tehdit etmekle kalmıyor aynı zamanda çocuklarımızın zihinlerini de ifsat ediyor. Mafyayı özendiren, şiddeti sıradanlaştıran, toplumun ahlaki değerlerini yozlaştıran, argo ve küfürleri evlere sokan bu dizilere gençlerin çok rahat ulaşabilmesi de sorunun en önemli kısmı.

“LANET BİR DİZİ VAR”

Milli gazete'nin haberine göre, Geçtiğimiz gün İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çukur ve Adana Sıfır Bir dizileriyle alakalı ilginç bir açıklamada bulundu. “Her kurumun kendi adına üretmesi gereken tedbirler, atması gereken adımlar söz konusudur” diyerek RTÜK’ü işaret eden Soylu, “Lanet bir dizi var ‘Çukur’ diye. Onun kadar olamıyorsak yazıklar olsun. Bir de ‘Adana Sıfır Bir’ diye dizi var. İkisinin etki alanı kadar etki alanı oluşturamıyorsak yandık. Bu iki dizi çocuklarımızı zehirliyor” ifadelerini kullandı.

ÇOCUKLARI ZEHİRLEYENLERE KİM DUR DİYECEK?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, afetle mücadelenin sadece tek bir kurumun yapabileceği bir şey olmadığını belirterek, “Bu iki dizi çocuklarımızı zehirliyor. İnsanımızı kendi kültüründen uzaklaştırıyor. Ben de hayretle bakıyorum ‘Üniversite hocaları ne işe yarıyor?’ diye. ‘Bu işle ilgili kültür adamları ne yapıyorlar?’ diye. Özellikle bu dizilerle alakalı ne ortaya koyuyorlar? Bizim çocuklara öğretmemiz gereken bambaşka bir şeyken çocuklarımızı birileri zehirliyor. Buna maalesef bakıyoruz” diye konuştu.