İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan verilen kararlarla son günlerin en çok konuşulan konusu olan  Gezi Parkı olaylarıyla ilgili oldukça sansasyonel açıklamalarda bulundu

Osman Kavala’ya ‘hükümeti ortadan kaldırmaya teşebbüs’ suçlamasıyla Gezi Parkı olaylarına ilişkin yürütülen davada ağırlaştırılmış müebbet cezası verilirken beraberinde bir çok kişi de hapis cezasına çarptırıldı. Verilen kararlar kamuoyunda tartışma konusu olurken Gezi Parkı olayları yıllar sonra yine gündemin ilk sırasına oturdu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Osman Kavala ve beraberindeki kişilere verilen cezalar konusunda yargıya hak verirken MHP saflarından İYİ Parti’ye geçen Lütfü Türkkan’dan da oldukça dikkat çeken açıklamalar geldi.

"BAHÇELİ'NİN GÖREVLENDİRMESİYLE GEZİ'YE GİTTİK"

Türkkan sosyal medya sayfasında yaptığı paylaşımda “Bahçeli’nin görevlendirmesiyle Gezi’ye gittik, hükümeti istifaya davet ettik.” Diye yazdı.

MHP’nin gezi parkı eylemleri sırasında aldığı pozisyonu hatırlatan Türkkan’ın Twittter’da şu ifadeleri kullandı:

Gezi Parkında ağaçların kesilmesine karşı gelen gençlerin protestoları başladığında, dönemin İçişleri Bakanı Muammer Güler’e rastladım muhalefet kulisinde. “Bu gençlerin bu öfkelerini dindirmek gerek, yoksa protestoların büyüyeceğini görüyorum” dedim. “Bunun da yolu belli ve çok kolay; gidecek Taksim’e Başbakan Erdoğan, gençlerin kurduğu çadırlardan birine oturup onlarla çay içecek ve bu ağaçlar kesilmeyecek, deyip onları kucaklayacak” dedim. Muammer Güler; “Doğru diyorsun ama Başbakan gitmez, söylemek de kolay değil” diye cevap verdi. “O zaman bu sıkıntı büyür ve başta PKK bunu kullanır” diye de uyardım.

O günlerde Sayın Bahçeli, ölen Berkin’in ardından, üzüntülerini belirten ve bu cinayeti kınayan tweet mesajı yayınladı.

Sayın Bahçeli’nin görevlendirmesi ile şimdi  TBMMBaşkanvekili olan Celal Adan, Genel Başkan Yardımcısı Atilla Kaya, İstanbul Milletvekili Ali Torlak ve ben 1 Haziran 2013’te Taksim Meydanı’nda biber gazının genizleri yakan havasını soluyarak bir bildiri okuduk ve Hükümeti istifaya davet ettik.

Şimdi zamanın ruhuna uygun konuşanlara, Sayın Akşener’i karalamaya kalkanlara Gezi’den kalan bu anımı sizlerle paylaşmak istedim.