DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen, ‘Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan ile pek çok ismin istifa ettiğini ancak bunun kabul edilmediğini’ açıkladı.

TELE1’de Tolga Yanardağ’ın sunduğu ‘Haber 13’ programının konuğu DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen ile Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ oldu.

Dün (19 Kasım) Eski Merkez Bankası Başkanı ve İYİ Parti Ankara Milletvekili Durmuş Yılmaz’ın “Bu gece bir şey olabilir, olduğu zaman da Türk lirasının üzerine nasıl daha fazla bir sıkıntının geleceğini görürsünüz” açıklamasının ardından gözler Resmi Gazete’ye çevrilmişti.

DEVA Partili Ekmen, 18 Kasım’da Twitter hesabından “Türkiye sadece gidemeyenlerin değil, istifa edemeyenlerin de ülkesine döndü. Dürüst olmak gerekirse istifa edemeyenleri, acıma ve öfke arasında karışık hislerle izliyorum. Hiçkimsenin kişisel tarihini (hele ki çocukları ve torunlarını dikkate alınca) böyle yazmaya hakkı yok. Sevgili dostum, arkadaşım, güzel insan, iyi insan… İnanmadığın yerde durmak zorunda değilsin, bir parçası olmadığın kararları savunmak zorunda değilsin, utanacağın fotoğraf karelerine girmemelisin, çocukların ve torunlarını düşün, DUR, kalbini, vicdanını, kendini DİNLE” paylaşımını yapmıştı.

Programda “Dün gece ne oldu?” konusu tartışılırken Yanardağ, Ekmen’e bu tweet’ini hatırlatarak, “Acaba Lütfi Elvan istifa etmek istiyor da bu kabul edilmiyor mu?” diye sordu.

“KIYAMET KOPUYOR”

Ekmen, bunun üzerine şöyle konuştu: “Lütfi Elvan gibi birçok arkadaşın istifasının kabul edilmediğini biliyoruz. Onların bu tek taraflı beyanı kamuoyuna doğrudan duyurmak gibi bir güce, kudrete ve duruşa sahip olmadığını da biliyoruz. Bakın Sayın Naci Ağbal’ın kısa süreli Merkez Bankası Başkanlığı döneminin ilk ayında sayın Cumhurbaşkanı ile bağının kesildi ve bir gece yarısı kararnamesiyle görevden alındı. Aynı durum Lütfi Bey ve diğer arkadaşlar için de geçerli. Kıyamet kopuyor. Eğer bütçe görüşmeleri olmasaydı biz Lütfi Bey’in bugünkü ekonomi politikalarını savunan tek bir cümlesine tanık olur muyduk? İzleyicilerimize soruyorum, Sayın Özdağ yanlış hatırlıyorsam düzeltin. Türkiye Naci Ağbal’ın görevden alınması sonrası tekrar akla ziyan bir ekonomik karar politikası döngüsüne geri döndü. Peki Sayın Lütfi Elvan bugüne kadar tek bir yorumda bulundu mu? Bu son dönemdeki açıklamaları da Meclis’te mecburen bütçe görüşmelerine katılıyor ve sorulara cevap vermek zorunda kalıyor.”

Elvan ve diğer isimlere çağrıda da bulunan Ekmen, “Türkiye’nin adeta freni patlamış bir kamyon gibi yokuş aşağı gittiği bugünlerde sorumluluk almayacaklar da, ne zaman alacaklar?” diye sordu.

Mehmet Emin Ekmen

@emin_ekmen

Sevgili dostum, arkadaşım, güzel insan, iyi insan… İnanmadığın yerde durmak zorunda değilsin, bir parçası olmadığın kararları savunmak zorunda değilsin, utanacağın fotoğraf karelerine girmemelisin, çocukların ve torunlarını düşün, DUR, kalbini, vicdanını, kendini DİNLE

Mehmet Emin Ekmen

@emin_ekmen

Türkiye sadece gidemeyenlerin değil, istifa edemeyenlerin de ülkesine döndü. Dürüst olmak gerekirse istifa edemeyenleri, acıma ve öfke arasında karışık hislerle izliyorum. Hiçkimsenin kişisel tarihini (hele ki çocukları ve torunlarını dikkate alınca) böyle yazmaya hakkı yok.

ÖS 2:03 · 18 Kas 2021