Karar TV’de programa çıkan Ali Bayramoğlu ile Etyen Mahçupyan gündeme dair dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu.

Liberallerin “akil adamı” Ali Bayramoğlu değerlendirmeleri sırasında son döneme ilişkin iki büyük hata yaptığını da itiraf etti.

Bu hatalarının Ekrem İmamoğlu ve Meral Akşener ile ilgili olduğunu aktaran Bayramoğlu, “Son zamanlarda, iki tane büyük yanlış okumam oldu. Bir tanesi, 'İmamoğlu belediye başkanı olamaz' diye düşünüyordum. İkincisi ise 'İYİ Parti, alan dolduramaz' diyordum. İkisi de ters oldu” dedi.

Bayramoğlu daha sonra da “Türkiye'de cemaatler, topluluklar vardır. Bir, topluluklar arasında ilişki önemlidir. İki, her toplumun kendi içerisindeki ayrışmalar, sınıflaşmalar, etkileşimler ve oradaki dinamizm önemlidir” ifadelerini kullandı.

Programda Etyen Mahçupyan ise “Sosyo-ekonomi tartışıldığı zaman, herkes çok anlaşıyor. Muhalefete bakıyorsunuz, birbirine benzemeyen bir sürü pozisyon var. Fakat en ufak bir kimliğe dokunan mesele ortaya çıktığı zaman, birden bire nüanslar ve hassasiyetler o denli ayrılıyor ki...” dedi.

Mahçupyan devamında da şunları söyledi:

“Türkiye'de, siyasetten giderek toplumu anlamak çok mümkün değil. Mecburen topluma bakman lazım. Bu toplum, siyaseti bir vektör haline getirerek kendini değiştirmiş bir toplum. Sokaklara dökülen bir toplum değil. Türkiye'yi yeniden inşa edecek bir muhafazakarlığın şunu söylemesi gerektiğini düşünüyorum: Ben dindarım, Ayasofya'nın cami çevrilmesi isteğimdi. Fakat şu anda Türkiye'nin, yeniden demokratik inşası için müze olarak kalmasını daha doğru buluyorum.”