Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun geçtiğimiz günlerde sarf ettiği "12 Eylül'de yapacağımız kongre için benim aleyhimde imzalar topluyorlardı. 9 Eylül günü Konya'daki Türkiye-Hollanda maçını izlerken şehit haberi geldi. Ben hemen o anda Ankara'ya oradan da Van'a gittim. Ben, Van'da şehitleri defnederken Binali Yıldırım karargâhı kurmuş, delegelerden bana karşı imza topluyordu. Ben şehit defnederken, onlar tek tek il başkanlarını arayıp, imza topluyorlardı…" sözleri gündem olmuştu.

Başbakanlık ve AK Parti Genel Başkanlığı'ndan ayrıldığı sürece dair dikkat çeken ifadeler kullanan Davutoğlu, Yeniçağ Gazetesi Ankara Temsilcisi ve köşe yazarı Orhan Uğuroğlu ile konuştu. Uğuroğlu, dünkü köşe yazısında Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ile gerçekleştirdiği görüşmeyi aktardı.

Ahmet Davutoğlu ile WhatsApp söyleşisi yaptığını söyleyen Uğuroğlu'nun yazısının ilgili bölümü şu şekilde:

- Sordum: Konya'da, büyük konvoy ve müthiş kalabalık gördüm. Önemli açıklamalarınızda var. Sarayın hücumuna hazır mısınız?
Davutoğlu: "Hakikati söylemek bedel ödetir ama yürek kazandırır…"
- Sordum: "Binali Yıldırım karargâhı kurmuş, delegelerden bana karşı imza topluyordu" dediniz. Binali Beye kumpası kurduran, izni veren ve destekleyen kimdi?
Davutoğlu: Beştepe'de kurmuş karargâhı anlaşılmıyor mu arkasında kim olduğu?

Yeniçağ Gazetesi Ankara Temsilcisi ve köşe yazarı Orhan Uğuroğlu yazısının devamında şu ifadeleri kullandı:

"Tayyip'in partisi ve Erdoğan'ın askerleri" sözlerini anımsayacak olursak, Beştepe'de kendi başbakanı, kendi genel başkanına kumpası kurduranın da Erdoğan olduğu net şekilde ortadadır.
Peki, Erdoğan, neden Davutoğlu'ndan vazgeçti de Binali Yıldırım'a kumpas kurma iznini verdi?