Yılbaşına sayılı günler kala uyarılarda bulunan Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Ali Güldemir, yılbaşında kumar etkinliklerinin her yerde yaygın hale getirildiğine dikkat çekerek, “Kumarın başına milli kelimesi eklenerek toplumun tamamı kumar illetine alet ediliyor” dedi.

“HER SOKAKTA DENK GELİYORUZ”

Türkiye’de kumarhane işletmenin yasak olduğunu hatırlatan Mehmet Ali Güldemir, Milli Piyango adı ile her sokak başında, bakkallarda vatandaşın kumara teşvik ettiklerine sebep olduğunu belirterek, “Ülkemizde kumarhane işletmek yasak. Kumarhaneler yasakken kumar da yasaklanmalı. Kumarhaneyi işletmiyorsun fakat bakkallarda, marketlerde, büfelerde, seyyar satıcılarda özellikle büyükşehirlerde adım başı her sokak kenarında bir kumar oynatıcısı ile karşı karşıya kalıyoruz. Bunun yanına bir takım şans oyunlarını da ilave edebiliriz” dedi.

“BU İLLETTEN TOPLUM KURTULMALI”

Milli Piyango adı altında vatandaşın harama yakınlaştırıldığını belirten Güldemir, kumarın insanların emeğinin karşılığını almak yerine bedavadan para kazanma hayali kurmasına sebep olarak psikolojilerini bozduğuna dikkat çekerek, “İnsanları bedavacılığa ve kolaycılığa alıştıran bu illetten toplumları kurtarmamız gerektiğini düşünüyorum. Bu sorumluluk en başta bizim görevimizdir. Kumarhaneleri fiili olarak yasakladığınız bu ülkede başına milli koyarak piyangoyu yasal hale getirmeyi doğru bulmuyorum. Kumarhaneler yasakken kumar da yasaklanmalı” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Milli Gazete