Koranavirüsle mücadele tüm hızıyla sürerken, hayatın normal dönmesi içinde yeni takvim hazır. Bun rağmen  çok sayıda olumsuz gelişmede yaşanmıyor değil.  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, normalleşme takvimi uyarınca açılmasına izin verilen işletmelere ve vatandaşlara kurallara uymaları çağrısında bulunup, "Aksi takdirde tedbirleri yeniden sıkılaştırmak zorunda kalabiliriz" derken, bu hafta başında Kültür ve Turizm Bakanlığı’nda ilginç gelişmeler yaşandığı iddia edildi.

KALABALIK ODALARDA ÇALIŞILIYOR

İddiaya göre; Pazartesi günü Bakanlığa bağlı bazı birimlere şifahi olarak Bakan Beyin talimatı üzerine esnek çalışma sisteminin 5 Mayıs itibariyle sona erdirildiği ve tüm personelin tam zamanlı olarak mesaiye gelmeleri gerektiği aktarıldı. Cumhurbaşkanlığı Genelgesi uyarınca halen tüm kamu kurumlarında geçerli olan esnek çalışma sisteminin yazılı bir emir olmadan ve Bakan talimatı olduğu söylenmesine rağmen Bakanlığın sadece bazı birimleri için geçerli olması, kalabalık odalarda mesai yapan personelin kafasını karıştırdı.

HER BİRİMDE FARKLI FARKLI UYGULAMA

 5 Mayıs Salı günü ise daha önce şifahi olarak talimatlandırılan ve tüm personelini mesaiye çağıran birimlerde farklı farklı uygulamalara geçildi. Bazı birimlerin, yanlış anlaşılma olmuş diyerek eskisi gibi esnek çalışma sistemine dönerken, bazı birimlerin geri adım atmadığı ve personelini kalabalık odalarda çalışmaya zorladığı aktarılıyor.

YAZLI TALİMAT OLMAMASI KAFALARI KARIŞTIRDI

Bu karmaşadan Bakanlığın bazı birimlerinin hiç etkilenmemesi ve ortada yazılı bir belge olmaması, talimatın Bakandan değil, bazı üst düzey bürokratların Bakan adını kullanarak inisiyatif almaya çalışmalarından kaynaklanabileceğini akla getiriyor. Yazılı talimatın olmaması ise, kalabalık odalarda görev yapan personelin hastalığa yakalanması durumunda yetkililerin sorumluluktan kaçınmak istemelerine bağlanıyor.Milli Gazete