Metropoll Araştırma Şirketi'nin son anketinden seçim ittifaklarıyla ilgili çarpıcı sonuçlar ortaya çıktı. Metropoll'ün eylül ayı araştırmasında "Hangi ittifaka daha yakınsınız?" sorusu soruldu. Metropoll Araştırma, eylül ayında yaptığı 'Türkiye'nin Nabzı' araştırmasının ittifaklarla ilgili kısmını yayınladı. Araştırmada katılımcılara "Hangi ittifaka daha yakınsınız?" sorusu soruldu. 

MİLLET İLE CUMHUR ARASINDAKİ MAKAS AÇILDI

Katılımcıların yüzde 44'ü Millet İttifakı'na, yüzde 38'i  Cumhur İttifakı'na yakın olduğunu söyledi. "İki ittifaka da yakın değilim ama Millet'i tercih ederim" diyenlerin oranı yüzde 5, "Cumhur'u tercih ederim" diyenlerin oranı yüzde 2.6 olarak hesaplandı. 

Böylece Millet İttifakı'nın toplam oy oranı yüzde 48.7, Cumhur İttifakı'nın toplam oy oranı ise yüzde 40.8 oldu. Millet İttifakı bu oranla yıl başından beri en yüksek oy oranını yakalamış oldu. 

AKP'YE OY VERENLER MİLLET İTTİFAKI'NA NE KADAR YAKIN

İttifak sorusuna yanıt verenlerin partilere göre dağılımı da hesaplandı. 'Bu pazar seçim olsa  AK Parti'ye oy veririm' diyenlerin yüzde 5.6'sı Millet İttifakı'na yakın olduğunu söyledi.

CHP'ye oy vereceğini söyleyen katılımcılardan yüzde 5.4'ü kendilerini Cumhur İttifakı'na yakın gördüğünü ifade etti. İYİ Partililerden kendilerini Cumhur İttifakı'na yakın gördüklerini söyleyenlerin oranı yüzde 3.2 olarak hesaplandı. 

HDP'ye oy vereceklerini söyleyenlerin yüzde 82.5'i kendilerini Millet İttifakı'na, yüzde 2.8'i ise Cumhur İttifakı'na yakın bulduğunu ifade etti.