Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhur İttifakı'nın kesin olarak adayı olduğunu duyurdu, ancak muhalefet Erdoğan'ın 3. kez aday olamayacağını bu nedenle erken seçim yapılacağını söylüyor. Cumhur İttifakından seçimlerin vaktinde yapılacağına yönelik açıklamalar gelirken, Meclis çalışma takviminin üst üste değiştirilmesi kulisleri karıştırdı.

AK Parti TBMM Grup Başkanlığı, çalışma takvimini bir kez daha değiştirdi. Geçen hafta 7 Temmuz’a kadar çalışılacağını duyuran AK Parti, bu kararından vazgeçerek, Meclis'in bu hafta sonu tatile girmesi kararı aldı. Resmi Gazete'de TBMM Başkanlığı'nın aynı gün yayınlanan karar ile 5 önemli ihtisas komisyonu tatile girmeyeceği ve çalışmayı sürdüreceği de belirtildi. Açıklamayı AKP Grup Başkanvekili Mahir Ünal, yaptı. Meclis'in 1 Temmuz Cuma günü tatile gireceğini belirten Ünal, "Siyaset üstü" bir konu olduğunu söyledi ve "sansür yasa teklifinin" görüşülmesinden "şimdilik" vazgeçildiğini duyurdu.

Meclis kulislerinde “neler oluyor?” tartışmaları büyürken, yakın geçmişte, ilk defa alınan karar erken seçim iddialarını güçlendirdi. Gazete Durum'dan Emin Varol'un aktardığına göre kulislerde, Erdoğan, "Kasım ayı civarında 'erken-baskın seçim' hazırlığı mı yapıyor?" sorusu tartışılmaya başlandı. Bunun ilk gerekçesi Cumhur İttifakı ve yandaş medyaya göre, " İsveç ve Finlandiya'ya diz çöktüren" Erdoğan " NATO'nun İspanya Zirvesi'nden "muzaffer" olarak dönmesi olarak gösteriliyor.

Kulislerde dolaşan iddialara göre Kasım ayında yapılacak muhtemel bir erken-baskın seçim için Meclis olağanüstü toplantıya çağrılacak ve "kendisini feshedecek." Meclis'in feshedilmesiyle de Cumhurbaşkanı Erdoğan 3. kez aday olarak seçimlere katılacak.

Kaynak: Milli Gazete