Bülent  Arınç son dönemlerde AKP’ye ve Erdoğan'a karşı muhalif söylemleri ile dikkat çekiyordu. Arınç'ın damadı Dr. Ekrem Yeter hakkında süren davada da beraat kararı çıkması çok konuşulmuştu...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bülent Arınç ile görüştü. Görüşmeyi Gazeteci Mehmet Akif Ersoy, sosyal medya hesabından duyurdu.

Haberturk TV sunucularından Mehmet Akif Ersoy Twitter hesabından, AKP’nin kurucu isimlerinden eski TBMM Başkanı Bülent Arınç ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın görüştüğünü duyurdu.

Ersoy görüşmenin bir buçuk saat sürdüğünü ve Erdoğan'ın daveti ile gerçekleştiğini aktardı.

ODATV ÜÇ GÜNDÜR YAZIYORDU

Arınç son dönemlerde AKP’ye ve Erdoğan'a karşı muhalif söylemleri ile dikkat çekiyordu. Arınç'ın damadı Dr. Ekrem Yeter hakkında süren davada da beraat kararı çıkması çok konuşulmuştu. 

Odatv ise Arınç’ın son günlerde damadı ile ilgili gelen mahkeme kararlarını da yazıyordu. Arınç bu kararla ilgili Odatv’ye konuşmuştu. 

Eski TBMM Başkanı Bülent Arınç'ın damadı Dr. Ekrem Yeter’e, 'silahlı terör örgütü (FETÖ/PDY) üyeliği' suçundan yargılandığı davada verilen beraat kararı, Ankara Bölge Adliyesi (İstinaf) tarafından hukuka uygun bulundu.

Ekrem Yeter’e verilen beraat kararı oy çokluğuyla alındı. Bir üye hakim ise karara muhalefet etti. 

Hakimin muhalefet şerhinde, Ekrem Yeter’in Fetullah Gülen’in talimatı sonrası Bank Asya’ya para yatırması ayrıntılı olarak açıklanmıştı.

Odatv’ye konuşan Bülent Arınç ise “Mahkemesi iki buçuk sene sürdü, mahkeme bütün delilleri inceledi. Arkadan istinafa gitti, iki seneden fazla da orada değerlendirildi. Şimdi onama kararı verildi, bunun üzerine laf söylemek adalete, yargıya gerçekten müdahale etmektir. Buna da hiç kimsenin hakkı yok” ifadelerini kullanmıştı.

“ERDOĞAN BANA SAHİP ÇIKMAZSA...”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için "Kardeş diyebildiğim insan bana sahip çıkmazsa gücenirim. Bunun helallik olarak bana dönmesini isterim" diyen Arınç, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nde sorunlar olduğunu söyledi, Yargıda çok büyük sıkıntıların olduğunu dile getiren Arınç, cemaatlerin de denetlenmesi gerektiğini belirtti.

AKP lideri Erdoğan'a muhalefet etmemek gibi bir 'içtihatta bulunduğunu' da belirten Arınç, "Beni fazla zorlamasınlar. Çünkü içtihatlar zaman zaman değişebilir" sözleriyle gündeme oturmuştu.

Kasım 2020'de Selahattin Demirtaş ve Osman Kavala'nın uzun tutukluluk sürelerini eleştirmesinin ardından MHP lideri Devlet Bahçeli'nin sert eleştirilerine hedef olan ve Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu'ndan istifa eden Arınç, "Bahçeli geçmişten beri bizim dışımızda bir insan. O ne söylerse onunla başka türlü hesaplaşırız zamanı, zemini geldiğinde" demişti.