İbrahim Karagül'ün Yeni Şafak gazetesinden ayrılış haberi kulisleri hareketlendirdi. Ankara Kuşu Karagül'ün Albayrak Grubu ile fikir ayrılığı yaşadığı için yazılarına son verildiğini öne sürdü.

Daha önce 8 yıl boyunca Yeni Şafak’ta genel yayın yönetmenliği yapan ve bu görevinden Aralık 2020’de istifa eden yazar İbrahim Karagül, Yeni Şafak’a veda ettiğini duyurdu. 21 yıldır Yeni Şafak'ta köşe yazarlığı yaptığını belirten sitem dolu sözlerle istifa eden İbrahim Karagül'ün Albayrak Grubu ile fikir ayrılığı yaşadığı öne sürüldü.

Sosyal medyada kulis haberler paylaşan Ankara Kuşu, Yeni Şafak'ın sahibi Albayrak grubunun ticaret yaptığı Pakistan Başbakanı İmran Han'ın gitmesini istediğini, İbrahim Karagül'ün ise aksini düşündüğünü öne sürdü. 

Karagül'ün Başbakan İmran Han’ın kalması yönünde yazılar yazdığını ancak yayınlanmadığını belirten Ankara Kuşu, "Yeni Şafak’tan göndermişler. Şutlanmış" dedi.

Ankara Kuşu'nun aktardığı kulis bilgi şu şekilde: "Albayrak grubu ticaret yaptığı Pakistan başbakanının gitmesini istiyordu. İbrahim Karagül ise Başbakan İmran Han’ın kalması yönünde yazılar yazmış ancak yayınlanmamıştı. Yeni Şafak’tan göndermişler. Şutlanmış."

Ankara Kuşu'nun yanı sıra Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik Bölümü Başkanı Prof. Dr. Süleyman İrvan da Karagül’ün Yeni Şafak'tan kovulduğunu söyledi. Sosyal medya hesabı üzerinden İrvan, “Patronun çıkarlarına uygun yazmayan harcanır bu alemde!” diye yazdı.

İrvan'ın paylaşımı şu şekilde: “İbrahim Karagül takip ettiğim bir gazeteci değildi, nedeni malum ama Yeni Şafak'tan kovulmasının nedeni uçuk kaçık yazılar yazması değil, Pakistan başbakanı İmran Khan konusunda gazetesiyle ters düşmesidir. Patronun çıkarlarına uygun yazmayan harcanır bu alemde!”

Öte yandan  Rusya'nın  Ukrayna'ya saldırısını kınamayan ve Batı'nın yaptırımlarını desteklemeyen Pakistan Başbakanı İmran Han'ın  ABD'den tehdit mektubu alması ve parlamentonun feshedilmesi sonrasında Han'ın görevi resmi olarak sona ermişti.