Geçtiğimiz hafta sonu,  CHP’nin İstanbul Maltepe mitingi, DEVA Partisinin  Gaziantep mitingi, Gelecek Partisi’nin Kars’ta esnaf ziyareti ve  İYİ Parti’nin İstanbul Yenikapı etkinliğine olan yoğun ilgi ve yoğun katılım oldu. 

2023 Cumhurbaşkanlığı seçimlerine 1 yıl kala parti liderlerinin tek tek sahaya inmesiyle siyaset kulisleri hareketlendi.

Kulislerde dolaşan haberlere göre seçimler için 2023'ü işaret eden ve Yeni Seçim Kanunu ile muhalefete tuzak kuran Cumhur İttifakı'na karşı Millet İttifakı harekete geçti.

ERKEN SEÇİMİN YOLU MİTİNGLERLE AÇILACAK

Mitinglere yoğun ilgi ve katılımı gören Millet İttifakı partileri, erken seçimin yolunu mitinglerle açacak.

Kulis haberleriyle bilinen Kısadalga yazarı Mahmut Aydın'ın aktardığına göre mitingleri özellikle Anadolu kentlerinde yoğunlaştırmayı planlayan muhalefet, etkinliklerinde özellikle ekonomik kriz, pahalılık, işsizlik ve çiftçi sorunlarını gündeme getirerek, erken seçim çağrısının dozunu artıracak. Miting planlamasına Doğu ve Güneydoğu illeri de dahil edilecek. Bu illerde özellikle CHP’nin “adalet, hukuk ve özgürlük” mesajlarını öne çıkarması bekleniyor.

Mitingler konusunda 6’lı masayı oluşturan partiler arasında da bir rekabet yaşanıyor. Aynı gün ve saatte aynı yerde miting yapmamak için işbirliği yapılacak.

MİLLET İTTİFAKI ERDOĞAN'IN PLANINI BOZACAK

6’lı masa liderleri 29 Mayıs’ta Gelecek Partisi’nin ev sahipliğinde toplanacak. Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu bu hafta liderleri ziyaret ederek davet edecek ve hazırlanan gündemi iletecek.

6’lı masa toplantısında ilk kez erken seçim de gündeme gelecek. Liderler, hükümetin erken seçim hazırlığına yönelik çalışmalarını ele alacak. İktidarı erken seçime zorlayacak hamlelerin de görüşüleceği toplantıda mitingler için ayrı bir başlık açılacak. Erken seçime gidilmesi durumunda hükümetin değiştirdiği seçim kanunu uygulanmayacak. Bu durumda da ittifak partilerinin seçime avantajlı gireceği değerlendiriliyor.