Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'ye katılan Bağımsız İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi'ye parti rozetini bugün TBMM'deki grup toplantısında bizzat taktı. Daha önce Ergenekon davasında yargılanan eski subay Çelebi'nin, iktidar partisine geçmesinin yankıları sürerken, AK Parti kulislerinde konuşanlar dikkat çekti.

Çelebi'nin ardından AK Parti'ye geçecek isimlerle ilgili çalışmaların ayrıntıları belli oldu. Kulislere göre AK Parti'ye geçecek isimlerle ilgili bir liste oluşturuldu.

AKP 10 KİŞİLİK LİSTE OLUŞTURDU
Listede 10 kişinin isminin yer aldığı iddia edilirken, o isimlerin mart ayına kadar AK Parti'ye katılarak, Cumhur İttifakı'nın yanında duracaklar.

İddialara göre AK Parti'ye katılan muhalif isimlerle, "beka" üzerinden bir çıkış yapılarak muhalif partilere karşı bir kampanya başlatılacak.

LİSTEDE ALEVİ KÖKENLİLER DE VAR
Gazete Durum'dan Ahmet Sesli'nin haberine göre listede yer alan isimlerin bir bölümü de alevi kökenli olacak. Kulislerde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, 7 Ekim'de duyurduğu Alevi-Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı'nın kurulmasının da bu doğrultuda olduğu bilgisi dolaşıyor.

Kulislerde dolaşan iddialara göre AK Parti, kendi taraflarına geçecek alevi kökenli isimler üzerinden, iktidar tarafından Cumhurbaşkanlığı adaylığına kesin gözle bakılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu topa tutacak. Kılıçdaroğlu'nu bu süreçte yıpratmak için de alevi kökenli isimler vitrine çıkarılacak.