Ardahan İl Özel İdaresi’nin şirketi Personel A.Ş.’de çalışan 57 işçi işten çıkarılmalarının ardından çözüm için bekleyişini sürdürüyor. Türk-İş’e bağlı Yol-İş Sendikası’nın İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile görüşmesinin ardından işçilere sorunun çözümü için 17 Ocak 2020 tarihine kadar beklemeleri gerektiği söylenildi. İşçiler ise sorunun bir an önce çözülmesi için aileleriyle birlikte kamera karşısına geçerek, pandemi döneminde işsiz kalmanın ne anlama geldiği Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya anlattı.

Kimisi ailecek sorunu dile getirdi, kimisi çocuğuyla, kimi de kundaktaki bebeği elinde olan eşine verdiği cep telefonuna konuştu. Eylem yaptıkları alanda ateşin başından seslenen de vardı.

İşçilerden Yusuf Tahiroğlu, doğunun en uç bölgesinde eksi 35 derecede yaşadıklarını ve ısınma masraflarını bile karşılayamadıklarını söyleyerek, “Bir de bu kış gününde pandemi sürecinde işten çıkarıldık. Yetkililerden bir an önce adım atmalarını bekliyoruz. Arkadaşlarımızla nöbet tutuyoruz ve işe alınana kadar nöbetimiz devam edecek” diyor.

Tahiroğlu’ndan sonra konuşan başka bir işçi ise pandemi, kış derken çocuklarının eğitim masraflarını dahi karşılamaz duruma geldiklerini ifade etti.

İşten atılan Serkan Topal ise küçük kızını yanına alarak Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Bakan Soylu’ya “Bakmakla yükümlü olduğumuz ailelerimiz var” diye seslenirken, Topal’ın küçük kızı Cumhurbaşkanı Erdoğan’a, “Sayın Cumhurbaşkanım babalarımızı işsiz bırakma” dedi.

Kaynak: Odatv