Merkez nüfusu 400 bin civarında olan Adıyaman Belediyesi’nde 131 aracın 2 yıllık kiralama bedeli olarak toplamda 117 milyon lira harcanması pes dedirtti. Satın alma yoluna gidilse belediyenin mülkiyetine geçecek araçlar için hemen hemen aynı ücrete kiralama yapılması soru işaretlerini de beraberinde getirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yolsuzlukla savaş söylemlerine karşın, yaşananlar “bu kadarı da olmaz” dedirtiyor. Merkez nüfusu 400 bin civarında olan Adıyaman Belediyesi’nin, 131 araç için 2 yıllık kiralama bedeli olarak 117 milyon TL’lik ihale gerçekleştirmesi pes dedirtti! 117 milyonluk kiralama bedeliyle neredeyse araçların tamamına yakınının satın alınabileceği ifade edilirken, belediye yönetiminin  Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın israfa ve yolsuzluğa yol açtığı bir dönemde neden kiralama yoluna başvurduğu ise merak ediliyor.

ERDOĞAN’IN SÖZLERİNİ HAVADA BIRAKACAK CİNSTEN!

Seçim sürecine girilirken Cumhurbaşkanı Erdoğan, AKP’li belediyeleri her fırsatta yolsuzluk ve israfa karşı uyarıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın uyarılarına rağmen bazı AKP’li belediyelerde akıllara durgunluk veren ihalelerin gerçekleşmesi “bu kadar da olmaz” dedirtiliyor. Merkez nüfusu 400 bin, toplam nüfusu ise 650 bin civarında olan Adıyaman Belediyesi’nde yaşananlar, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın israf ve yolsuzluğa savaş açan sözlerini havada bırakacak cinsten!

KÜÇÜK ŞEHİRDE BÜYÜK İHALE!

Adıyaman Belediyesi’nin 131 araç için 2 yıllık kiralama bedeli olarak KDV dahil 117 milyon, 508 bin 105 TL’lik ihale gerçekleştirmesi soru işaretlerini de beraberinde getirdi. Kiralama ihalesinin araç satın alma rakamları kadar yüksek olması dikkat çekerken, belediyenin satın alma yerine neden kiralama yoluna gittiği ise merak ediliyor. Sadece bir binek aracın 2 yıllık kiralama bedeli olarak 597 bin TL’lik ödeme yapılması öngörülürken, aynı ücrete aynı aracın belediye mülkiyetine geçmesi ise mümkün görünüyor. Belediyenin satın alma yerine kiralama yoluna başvurması ihaleyi alan firma ile ilgili de soru işaretlerine neden oldu.

Kaynak: Milli Gazete