Gazeteci yazar Barış Yarkadaş bugünkü köşe yazısında, kamuoyunun “111 kiloluk kokainin sahibi” olarak duyduğu ve uyuşturucu ticareti yaptığı iddiasıyla tutuklanan Ali Osman Akat’ın Tekirdağ’daki fabrikasında yaşananları aktardı. Yarkadaş, fabrikaya Türkçe ve İngilizce yazılı “Türkiye’nin yerli ve milli kozmetik markası” pankart asıldığını söyledi. Korkusuz yazarı Yarkadaş, “AKP’lilerin yere göğe koyamadığı Rıza Zarrap’tan öğrendiler bu yöntemleri sanırım… Zarrap da işlediği suçları aklamak için A Haber’e çıkmış ve fon olarak Türk bayrağını kullanmıştı.” dedi.

Barış Yarkadaş’ın yazısının ilgili kısmı şöyle:

“‘Yerli ve milli’ her şeyin üstünü örter mi?

Birisi size sık sık “yerlilik ve millilikten” bahsediyorsa kesinlikle bir suçun üstünü örtmeye çalışıyordur.
Bunun son örneği, kamuoyunun ismini “111 kiloluk kokainin sahibi” olarak duyduğu Ali Osman Akat’ın fabrikasında yaşandı. Kolombiya’dan Türkiye’ye ‘kozmetik ürün’ adı altında sokulan kokainin sahibi olduğu iddiasıyla tutuklanan Akat, Tekirdağ’daki fabrikasına Türkçe ve İngilizce bir pankart astırdı.
Bilin bakalım pankartta ne yazıyor?
Evet; bildiniz…
Pankartta “Türkiye’nin yerli ve milli kozmetik markası” yazıyor.
Ne güzel değil mi?
Kozmetik ürün ticareti adı altında bir firma kuracak, firmanın adını L’actone koyacak, AKP’li üst düzey isimlerle fotoğraf verecek ve bu imtiyazı kullanarak ülkeye kokain sokacaksın. Namuslu bir savcının gelen baskılara rağmen suçun peşine düşmesi sonucu tutuklanınca da fabrikana Türk bayrağını da kullanarak “Yerli ve Milli marka” yazılı pankart astıracaksın.
ESKİMİŞ NUMARALAR!
AKP’lilerin yere göğe koyamadığı Rıza Zarrap’tan öğrendiler bu yöntemleri sanırım…
Zarrap da işlediği suçları aklamak için A Haber’e çıkmış ve fon olarak Türk bayrağını kullanmıştı.
Bunlar için bayrak, yerlilik ve millilik, işledikleri suçu gizlemek için kullandıkları bir örtüden başka bir şey değil…
O yüzden; siz siz olun, birisi kendisini ‘yerli ve milli’ karşısındakileri ise ‘gayri milli’ ilan ediyorsa, oradan hemen uzaklaşın…”