HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, hakkındaki hapis cezası kararı TBMM Genel Kurulu’nda okundu. Böylece Gergerlioğlu’nun dokunulmazlığı kaldırılmış ve milletvekilliği düşürülmüş oldu.

Sosyal medyada paylaştığı bir mesaj gerekçesiyle hapis cezası verilen HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, hakkındaki karar TBMM Genel Kurulu’nda okundu. Böylece Gergerlioğlu’nun dokunulmazlığı kaldırılmış ve milletvekiliği düşürülmüş oldu. 

Yargıtay 16. Ceza Dairesi, HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu'na "terör örgütü propagandası yapmak" suçundan verilen 2 yıl 6 ay hapis cezasını onamıştı.

GERGERLİOĞLU’NDAN İLK AÇIKLAMA

Gergerlioğlu vekilliğinin düşürülmesi sonrası yaptığı ilk açıklamada, “Yaşamak direnmektir. Yaşasın haklların kardeşliği. İstedikleri kadar uyduruk cezalarla bizi ihraç etmeye çalışsınlar. Milletin iradesi AYM kararının beklenmesidir. Bir Enis Berberoğlu örneği var. Meclis’te tüm halkların onuru korumaya devam ediyoruz. Bu kararı savunacak tek kelime edemediler” ifadesini kullandı.

Gergerlioğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda ise, “TBMM’de darbeye karşı direneceğim, milletin iradesi ayaklar altına alınamaz. Barış istemek suç değildir” ifadesini kullandı.

"GERGERLİOĞLU BARIŞ İSTEDİĞİ İÇİN VEKİLLİĞİ DÜŞÜRÜLMEK İSTENİYOR"

Kararın gelişinden önce Genel Kurul’da bir konuşma yapan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, “Bugün Ömer Faruk Gergerlioğlu, barış istediği için, tek cümle bir link paylaştığı için vekilliği düşürülmek isteniyor” dedi.

Beştaş, Meclis Başkanlığı’na da “Bu tezkereyi okumayın, AYM kararı beklensin” şeklinde çağrı yaptı.

"DİRENECEĞİM"

Gergerlioğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “TBMM’de darbeye karşı direneceğim, milletin iradesi ayaklar altına alınamaz. Barış istemek suç değildir” ifadesini kullandı.

HDP'nin Meclis'teki sandalye sayısı 55'e düşmüş oldu...

TBMM Genel Kurulu'nda 8 Haziran 2020'de de CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu ile HDP Diyarbakır Milletvekili Musa Farisoğlulları ve Hakkari Milletvekili Leyla Güven'in milletvekillikleri düşürülmüştü.

Odatv'de yer alan iddiala göre, Berberoğlu AYM'nin hak ihlali kararlarının ardından 11 Şubat'ta yeniden milletvekili olarak göreve dönmüştü.