CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a çağrıda bulunarak “Derin derin nefes al, bakalım yanıt verecek yüreğin var mı” ifadelerini kullanmış ve saat 23:00’ü işaret etmişti. Beklenen paylaşım geldi. Kılıçdaroğlu Erdoğan’a bir dizi soru yönelterek “Bir damla cesaretin varsa yanıt ver” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan‘a çağrıda bulundu. Saat 23.00’ü işaret eden Kılıçdaroğlu, “Danışmanlarını ve doktorlarını çağır, saat 23.00’te ben de sorularımı soracağım. aHaber’i de mutlaka ara, hazır ola geçsinler. Derin derin nefes al, bakalım yanıt verecek yüreğin var mı” ifadelerini kullandı.

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın grup toplantısında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelttiği 10 Soruya CHP’den yanıt geldi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘kaçış planı’ iddiaları gündemdeki yerini korurken, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan partisinin grup toplantısında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na 10 soru sordu.

Erdoğan’ın sorularına yanıt CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç’tan geldi. Soruları tek tek yanıtlayan Özkoç “Bunları şakşakçılarının huzurunda sormak kolaydır. Kılıçdaroğlu defalarca çağrı yaptı ‘Gel istediğin kanalda, sormak istediklerini sor’ dedi. Bende grup başkanvekili olarak tekrarlıyorum; gel yüzü kızarması gereken kim milletimiz de görsün. Hodri meydan Recep Tayyip Erdoğan” dedi.

Özkoç, açıklamasında “Milletin geleceği için bir araya gelen, kader birlikteliği yapan altılı masanın cumhurbaşkanı adayı belli ve hazır. Sen seçimi ‘şu gün yapıyoruz’ de biz adayımızı açıklayacağız” ifadesini de kullandı.

“Bugün AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan grupta 10 soru sormuş. Kendisi hiçbir sorumuza cevap vermedi ama biz cevap verelim” diyen Özkoç, soruları şöyle yanıtladı:

1) PKK’dan YPG’ye, tüm terör örgütlerini, en şiddetli şekilde lanetliyor mu, lanetliyor mu?

“PKK ve YPG dahil tüm terör örgütlerini lanetliyoruz. Ancak bizde sana soruyoruz; bu soruyu soran Abdullah Öcalan’la masaya oturan, kırmızı bültenle aranan Öcalan’ın kardeşini TV’lere çıkartan Tayyip Erdoğan mısın, değil misin? Kandil’le masaya oturan Tayyip Erdoğan mısın değil misin? Habur sınır kapısında binlerce PKK’lıyı yurda alan, silahlandığı zaman valilere ‘dokunmayın’ diyen Tayyip Erdoğan mısın değil misin? Bizde bunların cevabını bekliyoruz.

2) Türkiye’nin PKK ve YPG’ye karşı yürüttüğü sınır ötesi harekatlarını destekliyor mu desteklemiyor mu?

Ordumuzun ve Emniyet teşkilatımızın terörle mücadeledeki tüm operasyonlarını destekliyoruz. Ama sana soruyoruz; tezkerede ‘yabancı güçleri Türkiye’ye alacağım’ demendeki niyetin neydi? Bu yabancı güçlerin Türkiye’ye hiçbir şekilde girmesini istemiyoruz.

3) İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyeliği konusunda kendi devletinin izlediği politikaların yanında mı değil mi?

Devletin politikalarının sonuna kadar yanındayız ama sen devlet değilsin. Senin dengesiz politikalarının tamamen karşısındayız.

4) Türkiye’nin Akdeniz ve Ege’de verdiği milli mücadelede ülkesinin safında mı, karşımızdakilerin safında mı?

O milli mücadelenin önderlerinden bir tanesiyiz. Bülent Ecevit’in bütün dağlara yazdırdığı ve sembol haline gelen mücadele o mücadeledir. Ancak sen Kıbrıs adaları silahlanıyorken, gemimize Yunan subayları girip bayrağımızı indirmeye çalışırken nerdeydin, ne yapıyordun çok merak ediyoruz.

5) Dünyanın salgın ve savaş sebebiyle yaşadığı krizin ülkemize etkileri karşısında mücadelemize en azından ilkesel olarak destek veriyor mu, vermiyor mu?

Çok komik sorular soruyorsun ama biz yine de cevap verelim. Senin Türkiye’yi iflasa, kaosa sürükleyen saçma sapan, akıl almaz ekonomik yöntemlerinin hiçbir tanesine destek vermiyoruz.

6) Siyaseti ülkenin ve milletin ali çıkarları üzerinde yürütmeye var mı yok mu?

Mahkeme kararlarıyla Man Adası’nda senin aile bireylerinin vergi kaçırmak için şirket kurduğu tescillenmiştir. ‘Mahkeme böyle bir karar verirse siyaset bırakacağım’ dedin. Şimdi verdiğin sözü tutacak kadar şerefli olup olmadığını sana sormak istiyoruz: Bırakacak mısın, bırakmayacak mısın?

7) Siyasi stratejilerini yabancı ülke temsilcilerine onaylatmak yerine ülke kamuoyuyla belirlemeye yönelecek mi?

Bu soruyu soran kişi Trump istediği için mahkeme kararlarını yok sayarak Brunson’ı ABD’ye teslim eden Recep Tayyip Erdoğan mı? Bu soruyu soran ‘Obama istediği için Suriye’ye giriyoruz’ diyen Recep Tayyip Erdoğan mı? ‘Her türlü milliyetçilik ayaklarımın altındadır’ diyen Recep Tayyip Erdoğan mı?

8) 1000 yıldır kanlarımızla sulayarak ebedi vatanımızda tüm değerleri, sembolleriyle asil bir devletin evladı gibi hareket etmeyi kabul ediyor mu?

Tekrar ediyoruz bu soruyu kişi Andımız’ı kaldırtan, yurtdışındaki biricik toprağımız olan Süleymaniye türbesini PKK-YPG ile kaçırtan Recep Tayyip Erdoğan mı?

9) Partisi içinde her türlü terör örgütü destekçisini, hırsızı, tacizciyi tasfiye etmeyi düşünüyor mu?

‘Terör örgütü destekçisi’ tabiri kullanan ama Türkiye’ye terör örgütü unsurlarını sokan Recep Tayyip Erdoğan aynaya baktığında kendi yansımasını görüyor mu? Partisinin uyuşturucudan, fuhuşa kadar medyada, kamuoyunda gündem olan kişilerle ilgili ne yaptığını çok merak ediyoruz.

10) 2023’te yüreği yetip cumhurbaşkanı adayı olacak mı olmayacak mı?

Kimin aday olacağı konusunda neden korkuyorsun Recep Tayyip Erdoğan? Önce sen açıkla cumhurbaşkanlığına aday mısın değil misin? ‘Önce adayım’ de sonra Kılıçdaroğlu’na sor. Sen sadece nabız yokluyorsun. Senin ne yapacağını söylemeye cesaretin yok. Ama milletin geleceği için bir araya gelen, kader birlikteliği yapan altılı masanın cumhurbaşkanı adayı belli ve hazır. Sen seçimi ‘şu gün yapıyoruz’ de biz adayımızı açıklayacağız. Aday konusunda kim ciddi ve seni yerle bir edecek aday kim, o zaman görürsün. ”

ERDOĞAN’A ZOR SORULAR

Kılıçdaroğlu Twitter hesabından beklenen açıklamayı yaptı. “Bak Erdoğan, sorularına açık ve net yanıtlar verdim. Şimdi bakalım sendeki yüreğe… Cevaplamaya bir türlü cesaret edemediğin sorularımı aşağıya bırakıyorum” ifadelerini kullanan Kılıçdaroğlu “Bir damla cesaretin varsa sen de benim bu sorularıma yanıt ver” diye ekledi.

İşte o sorular:

1- Damadın 128 milyar doları arka kapıdan, düşük kurla kimlere sattı?

2- Avrupalıların hayat kalitesi korunsun diye, Türkiye’yi milyonlarca sığınmacı ve kaçakla doldurdun, huzurumuzu bozma pahasına mahallelerimizi sattın. Bu talimatı sana kim, ne karşılığında verdin?

3- 33 şehidimizin katilinin kapısına gidip, dakikalarca bekledin. Sonra da hiçbir şey olmamış gibi etrafa gülücükler saçtın. Sana hakaret eden kişinin ayağına gidip mektubunu “takdim” ettin. “Hamd olsun gönderme gelmedi” dedin. Neden bu kadar eğiliyorsun? Halkında ne biliyorlar?

4-Ekonomiyi batırdın. Şakası bile kötüyken kendini ekonomist ilan edip, milyonlarca gencimizi işsiz bıraktın, Türkiye’yi %157 enflasyona mahkum ettin. Hiçbir aklı başında ekonomistin seninle çalışmak istemeyişini nasıl açıklıyorsun?

5- Paravan vakıflar aracılığıyla çocukların, yüzlerce milyon doları birbirine gönderiyor. Yurt kılıfı altında Manhattan’da gönderilen inşa ediliyor, çiftlikler satın alınıyor. Ailece bir araya geldiğinizde, birbirinizin yüzüne nasıl bakıyorsunuz? Hep merak etmişimdir bunu.

6- İçişleri Bakanı ne kadar mafya, uyuşturucu baronu varsa fotoğraf çektirirken, sokakları mafyanın kontrolüne geçirdiniz. Bu örgütlerden beklentiniz nedir? Neden hepsi sokağa salıverildi?

7- Rahip Brunson’ı teslim ettikten sonra Kaşıkçı’yı da sattın. Ülke itibarını konsolosluk bahçesine gömdün. Neden katile koşa koşa gittin? Ondan ne bekliyorsun? Sana beklediğini verecekler mi Erdoğan?

8- SADAT’ın Asrika planlarına katılıyor musun? 15 Temmuz’da kaybolan silahların, bu paramiliter yapının elinde olduğunu biliyor musun? Onlara bu rolü kim verdi? Evinde Adnan Tanrıverdi ile ne konuştunuz? Bekledikleri Mehdi kim?

9- Müzik ve dil yasakları ile gençleri kışkırtmanın toplumsal çatışma yaratmanın mi peşindesin? Peşinen söyleyeyim, yemezler.

10- NATO’ya atıp tutuyorsunuz. Ben NATO’nun gerekliliğine inanıyorum. NATO’dan çıkmak yerine yabancı askerleri topraklarımızdan çıkaralım diyorum, var mi sende o yürek? Getirebilir misin bunu Meclis’e?

Resim

Resim

Resim

Resim