CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Bay Kemal” sözlerine  yanıt verdi. Kılıçdaroğlu, “Bay Kemal'in özelliği, haram yemez, kul hakkı yemez, fakir fukaranın yanındadır, Saray'larda oturmaz evinde oturur. Bay Kemal çocuklarına telefon açıp oğlum paraları sıfırladın mı demez. Bay Kemal ne yapar? Dürüst ve namuslu adamdır. Devleti soymaz" ifadeleri ile cevap verdi.

Ankara’nın Elmadağ ilçesinde, partisinin Seçim Koordinasyon Merkezi açılışında konuşan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, AKP Genel Başkanı Erdoğan'ın “Bay Kemal” sözlerine yanıt verdi. Kılıçdaroğlu "'Bay Kemal konuşuyor' diyorlar! Evet Bay Kemal konuşuyor. Bay Kemal doğruları söylüyor. Bay Kemal'in özelliği, haram yemez, kul hakkı yemez, fakir fukaranın yanındadır, Saray'larda oturmaz evinde oturur. Bay Kemal çocuklarına telefon açıp oğlum paraları sıfırladın mı demez. Bay Kemal ne yapar? Dürüst ve namuslu adamdır. Devleti soymaz" ifadelerini kullandı.

Belediye başkanlarından 3 istek

''CHP’li belediye başkan adaylarına “Sözünü tutamayacağınız vaatlerde bulunmayın” dediğini söyleyen Kılıçdaroğlu, sözlerine şöyle şu şekilde sürdürdü;

 “Her belediye başkanından şunu bekliyorum; Şu mahalle oy vermedi diye ayırmayacaksınız. Oy versin vermesin bütün beldeyi kucaklayacaksınız. Birinci şartımız bu...

İkinci kural; Beldenin bütçesi var. Kimin parası? Milletin parası. Yaptığın hizmetin karşılığında her kuruşun hesabını vereceksin. Belediye başkanlarından 2. istediğim bu.

Üçüncü istediğim; Bizim belediyelerimizde asgari ücret net 2200 TL. Başkan seçilecek o da burada asgari ücretleriyle çalışan işçilerin aylığını net 2200 TL yapacak. Ama bi sözümüz bi sözüm daha var 1 Ocak'tan arada geçen farkı ödeyecek.

Seçilecek makamına oturacak ben kahve içmeye geleceğim. İşçilerin maaşlarının net 2200 TL'den yattığının bordrolarını da göreceğim.”

“Ankara'da bir tane aday bulamadılar”

Cumhur İttifakı’nın Ankara adayı Mehmet Özhaseki için “ithal aday” diyen Kılıçdaoğlu, başkentin ithal adaylarla yönetilmeyeceğini belirterek “Bu Ankaralılara hakarettir. 6 milyonluk Ankara'da bir tane aday bulamadılar. Gittiler Kayseri'den aday getirdiler. Buranın seymenleri, evlatları yok mu?” diye sordu.