Memuriyetten ihraç edilen ve tutuklanan H.B. adlı kişiye, eşinin aracıyla yaptığı kazanın ardından, daha önce aracını kaskolattığı sigorta şirketi tarafından ödeme yapılmadı. 

H.B., tutuklu olduğu süreçte eşi aracıyla kaza yaptı ve kazada 20 bin liralık hasar meydana geldi. 28 Mayıs 2017 ile 28 Mayıs 2018 tarihleri arasını kapsayan poliçenin başlamasından bir gün sonra meydana gelen kazada araç pert kayıtlı hale geldi. Sigorta şirketinin ödeme yapmamasından dolayı, 52 bin liralık araç 32 bin liraya satıldı.

Sigorta şirketi, aracına kasko yaptıran bir müşterisine KHK'lı olduğu gerekçesiyle ödeme yapmadı. H.B. adlı kişinin şikayeti üzerine görülen mahkemede hakim, sigorta şirketinin poliçe kapsamında 20 bin lira bedelden sorumlu olduğuna hükmederek, paranın yasal faiziyle birlikte davacıya ödenmesine karar verdi. 

Sigorta şirketi, araçta oluşan maddi zararı, aracın sahibi H.B.'nin KHK'lı olması nedeniyle karşılamayınca, H.B. konuyu tüketici hakları mahkemesine taşıdı.

Davada, ödemeyi yapmayan sigorta şirketi Doğa Sigorta'nın avukatı, H.B.'nin FETÖ soruşturması kapsamında cezaevinde olduğunu, hakkındaki FETÖ suçlaması nedeniyle kara listede bulunduğunu ve bu yüzden ödeme yapılmadığını belirtti. 

Yargılama aşamasında dosya bilirkişiye gönderildi. Bilirkişi, sigorta şirketinin poliçe limitleri dahilinde 20 bin liralık hasardan sorumlu olduğunu belirtti.(CAN BURSALI)

Öte yandan mağduriyetini Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk GERGERLİOĞLU'na bildiren bir mağdur ''Sayın vekilim KHK ile memuriyetten ihraç edildim. Asgari ücretle bir iş buldum. İş verenim Garanti Bankasından maaş hesabı açmamı söyledi. Garanti Bankası KHK li olduğum gerekçesiyle sizinle çalışmak istemiyoruz dedi. Bulduğum işten de oldum.'' demiştir. Milletvekili Gergerlioğlu ise mağduriyeti sosyal medya hesabından takipçileriyle paylaştı.