OHAL döneminde yayımlanan KHK ile görevinden ihraç edilen Cemal Yıldırım, işe geri dönme talebiyle Ankara’da yaklaşık 4 yıldır sürdürdüğü eylemini İstanbul’a taşıma kararı aldı. Kadıköy’de yapacağı açıklamanın ardından İstanbul’dan Ankara’ya yürüyüşe başlayacağını söyleyen Yıldırım, “İstanbul’dan Ankara’ya hem KHK’lılar hem de adalet talebi için yürüyeceğim. Ya tutuklayacaklar ya da bırakacaklar ve yürüyeceğim. Yürüyüşten vazgeçmeyeceğim” dedi.

ANKARA – Hazine ve Maliye Bakanlığı’na bağlı Ankara Defterdarlığı Muhasebe Müdürlüğü’nde çalışan Cemal Yıldırım yaklaşık dört yıl önce OHAL kapsamında çıkarılan Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile görevinden ihraç edildi. Ankara’da AK Parti İl Başkanlığı binası önünde, Yüksel ve Sakarya Cadde’lerinde işine geri dönmeyi talep ederek çok sayıda eylem yapan Yıldırım, bu süreçte 300’den fazla kez gözaltına alındı, hakkında binlerce TL tutarında para cezası kesildi.

OHAL Komisyonu’na yaptığı başvuru olumlu ya da olumsuz halen sonuçlanmayan Yıldırım, Ankara’daki eylemini İstanbul’a taşıma kararı aldı. Yıldırım, 2 Eylül Çarşamba günü saat 13.00’da İstanbul Kadıköy’de yapacağı basın açıklamasının ardından Ankara’ya yürüyeceğini söyledi.

‘HEM KHK’LILAR HEM DE ADALET TALEBİ İÇİN YÜRÜYECEĞİM’

Kadıköy’de HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun da katılımıyla basın açıklaması yapacağını belirten Yıldırım İstanbul’dan Ankara’ya yürüme kararı almasına ilişkin, “İlk önce Melek Çetinkaya, arkasından Nuriye Gülmen ve Yüksel Caddesi’nde eylem yapanlar tutuklandı. AKP’nin giderek sokaktaki insanların adalet talebini susturmaya çalıştığını, pandemi ve ekonomik kriz nedeniyle baskısını arttırdığını düşünüyorum. Yürüyüş kararını da bu nedenle aldım. İstanbul’dan Ankara’ya hem KHK’liler hem de adalet talebi için yürüyeceğim” diye konuştu.

‘ŞU ANDA SİSTEMİN EN DİBİNDEYİZ’

Kadıköy’de yapmayı planladığı basın açıklamasının ardından, sınırlı sayıda kişiyle Ankara’ya tam zamanlı yürümeyi düşündüklerini söyleyen Yıldırım, Ankara’daki çok sayıda eylemde yaşandığı gibi gözaltına alınması durumunda gözaltının ardından tekrar yürümeye başlayacağını belirterek, “Gözaltına aldıkları takdirde bıraktıklarında tekrar yürüyüşe başlamayı düşünüyorum. Ya tutuklayacaklar ya da bırakacaklar ve yürüyeceğim. Yürüyüşten vazgeçmeyeceğim” dedi.

KHK ile ihraç edilenlerin eylemine destek vermesini talep eden Yıldırım, “Şu anda sistemin en dibindeyiz. İşe dahi girmede bile her türlü hakkımız elimizden alınmış durumda. Farklı uygulamalarla birlikte soykırıma tabi tutuluyoruz. Haklarımıza birlikte sahip çıkmamız gerekiyor. Bugün işten atılan işçilerle birlikte olmak gerekiyor. Bugün hak talep eden kim varsa onlarla yan yana durmak gerekiyor. KHK’lilerin ancak bu şekilde kazanabileceğini düşünüyorum. KHK’lilerin artık susma zamanının çoktan geçtiğini, kendi haklarına sahip çıkmaları gerektiğini düşünüyorum. Kendi haklarına sahip çıksınlar ve bulundukları illerde sesimize ses olsunlar” ifadelerini kullandı. Kaynak DUVAR