Milli Görüş lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan, vefatının 8'inci sene-i devriyesinde rahmet ve minnet ve hasretle anılıyor.

Gazeteci-Yazar Nevzat Çiçek, Milli Görüş lideri Necmettin Erbakan Hoca'nın vefatının sene-i devriyesi dolayısıyla milligazete'ye özel açıklamalar yaptı.

Erbakan Hoca'ya Cenab-ı Allah'tan rahmet dileyen Nevzat Çiçek, "Türkiye toplumu Erbakan Hoca'yı gündelik siyaset içerisinde değerlendirdi. Ama dünya siyaseti Erbakan Hoca'yı ilerisi için değerlendirip ona göre önlemini aldı. Keşke biz de dünya siyasetinin gördüğü gibi Erbakan Hoca'yı uzun vadeli görüşü ile tanıyabilseydik" diye konuştu.

Nevzat Çiçek, yaptığı açıklamada, Erbakan Hoca'nın ısrarla vurguladığı ağır sanayi hamlesi konusuna da değindi. Çiçek, konuya ilişkin olarak, "Keşke o gün o yol haritası devlet politikası olarak uygulansaydı bugün eminim ki Türkiye Cumhuriyeti hem üretimde hem de savunma sanayinde farklı bir noktada olurdu" demesi dikkat çekti.

Gazeteci-Yazar Nevzat Çiçek'in açıklamalarının bir bölümü şunlardan oluşmaktadı;

''Erbakan Hoca'yı bugün değerlendirenler dün itibariyle yaptıklarını da bir tarafa bırakmadan değerlendirmek zorundalar.  

Erbakan Hoca'nın ısrarla vurguladığı milli sanayi hamlesi, ağır sanayi hamlesi o dönem çok tartışılıyordu. Bugün dünya şartları itibariyle de geldiğimiz durum itibariyle de millilik yerlilik kavramları itibariyle de ve özellikle savunma sanayi anlamında da ne kadar sağlıklı bir yol haritası olduğunu görmüş olduk. Keşke o gün o yol haritası devlet politikası olarak uygulansaydı bugün eminim ki Türkiye Cumhuriyeti hem üretimde hem de savunma sanayinde farklı bir noktada olurdu.

Erbakan Hoca çokça eleştirildi, çok ağır hakaretlere de uğradı ama bunları göğüslemeyi bildi. Bunları davranışları ile örnek modelliği ile bertaraf etmesini bildi. 

Bugün Moro'da İslami Kurtuluş Cephesi kısmı olarak bağımsızlığı aldı. 1984 yılında daha Türkiye'de kimse Moro'nun ismini bilmezken Moro'yu biz sadece şehirlerde görürken Moro İslami Kurtuluş Cephesi lideri El Hac Murat İbrahim, 1984 yılında Erbakan Hoca'nın evinde bir ay misafir kalıyordu. Bu ufku çok net görebiliyorsunuz. Bu örnekleri çoğaltmak mümkün.

Türkiye toplumu Erbakan Hoca'yı gündelik siyaset içerisinde değerlendirdi. Ama dünya siyaseti Erbakan Hoca'yı ilerisi için değerlendirip ona göre önlemini aldı. Keşke biz de dünya siyasetinin gördüğü gibi Erbakan Hoca'yı uzun vadeli görüşü ile tanıyabilseydik. 

Hamdolsun bugün vefatının yıldönümünde Erbakan Hoca'nın açtığı çizginin ne kadar doğru bir çizgi olduğunu hem imani-itikadi noktada hem ağır sanayi hem de yerlilik, millilik ve ümmetçilik anlayışı içerisinde ne kadar doğru bir yol olduğunu görüyoruz. Rabbim tekrar mekanını cennet eylesin.'' temennisinde bulundu.

İnternet Haber Merkezi | Bekir Şirin