Hükümete yakın yazar Akit yazarı Kenan Alpay, Gara’da 13 Türkiye vatandaşı ile 3 TSK mensubunun PKK tarafından şehit edilmesiyle ilgili bir yazı kaleme aldı.

Alpay bugünkü köşe yazısında “Asker, polis ve sivil 17 vatandaşımızın sağ salim kurtarılması neden mümkün olmadı?” diye sordu ve şunları yazdı:

"PKK’nın böylesi bir toplu infaza girişebileceği hesap edilemedi mi? İhmal mi var, hesap hatası mı yapıldı? Bu türden soruları Meclis’te, medyada veya sokakta sormak normal hatta zaruridir. Çünkü 13 insanın kaçırılmasını ve uzun bir dönem en zorlu şartlarda rehin tutulmasını engelleyememiş devletin katliamın önüne de geçememiş olması her boyutta soruşturulmayı hak eder. Ancak bu talebi PKK’nın yayın organları tarafından yükseltilen ve kara-propaganda mahiyeti taşıyan söylemlere dayanarak yükseltmek ahlaki ve hukuki açıdan büyük bir cürümdür. Hükümet ve bürokrasinin her dediğine sorgulamadan inanmak durumunda değiliz. Fakat iktidara muhalefet adı altında cinayet şebekelerinin imal edip piyasaya sürdüğü psikolojik savaş argümanlarına paydaş bir pozisyon alarak bütün meşru zeminlerin hızla tüketileceği de aşikârdır."

Alpay, “PKK’nın kaçırıp rehin tuttuğu ve nihayet kalleşçe infaz ettiği 13 kardeşimiz için süreç bütün boyutlarıyla kamuoyuna izah edecek bir süreç öncelikle toplumun acılarını sağaltıp duyguları için sekinet verecektir. İlaveten kara-propaganda mahiyetindeki argümanları ve sahiplerini de tümden rezil edecektir” çağrısında bulundu.