CHP Genel Başkanı  Kemal Kılıçdaroğlu daha önce duyurusunu yaptığı videoyu yayınladı. Kılıçdaroğlu başörtüsü için Meclis’e kanun teklifi verileceğini, “Kadınların kıyafetini siyasetin tekelinden çıkartacağız” sözleriyle duyurdu.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, “Saray’ın samimiyet turnusolu” olarak duyurusunu yaptığı videoyu  “Bazı şeyler yürek ister, o yürek benim yol arkadaşlarımda var!” başlığıyla yayınladı. Kılıçdaroğlu yayınladığı videoda başörtüsü için ile ilgili meclise kanun teklifi vereceklerini CHP grubunun eksiksiz olarak bu teklifin arkasında duracağını ifade etti. Kılıçdaroğlu videoda, “Kadınların giyim kuşamını siyasetin tekelinden çıkartacağız. Yasal güvenceye alacağız” dedi.

“ÇOK YARALAR VAR”

CHP Lideri “Samimiyet turnusolu” diye duyurduğu videoda şu ifadelere yer verdi:

”Biliyorsunuz uzun süredir ülkenin yaralarını kapatmaktan ve geleceğe güvenle bakmaktan bahsediyorum. Çok yaralar var. Bu yaralar hep bizi geçmişe tutsak ediyor. İktidar olduğumuzda atacağımız adımları şimdiden anlatmaya çalışıyorum. Helalleşme tam olarak bu. Halkımız birbirine düşürülmekten yorgun düştü. Kutuplaştırdılar, ayrıştırdılar adeta düşmanlaştırdılar. Oysa devlet yaraları kapatacak ki millet olarak dünya ile rekabete odaklanalım. Her kapanan yara bizi birleştirecek, güçlendirecek. Her adım huzurlu, refah içinde büyüyen bir Türkiye demek. Bu yüzden ben ucu nereye varırsa varsın bu yaraları kapatmaya kararlıyım.”

“OY KAYBETMEYİ GÖZE ALMAK GEREKİYOR”

“Geçen hafta yol arkadaşlarıma yanımda mısınız diye sordum. Çünkü bu yaraları kapatmak cesaret istiyor, gözü peklik istiyor. Gelecekte gençlerimiz bu sorunlarla boğuşmasın diye bazen oy kaybetmeyi bile göze almak gerekiyor. Bu yol yürek istiyor. Türkiye’yi barıştırma yolu zor ve engebeli.”

“KADINLARIN GİYİMİNİ SİYASET TEKELİNDEN ÇIKARTACAĞIZ”

Bu yaralardan biri de başörtüsü mevzusu. Burada bizim de yanlışlarımız oldu geçmişte. Bu meseleyi geçmişte bırakma zamanı. Konuyu devlet ciddiyetiyle çözme ve siyasetçilerin iki dudağından çıkartma zamanı. Evrensel hukuk ilkeleri ile uyum içerisinde bir kanuni çerçeve oluşturduk. Kadınların giyim kuşamını siyasetin tekelinden çıkartacağız. Yasal güvenceye alacağız. Yarın itibariyle bu yarayı sonsuza kadar kapatacak adımı atıyoruz. Kanun teklifimizi grup toplantımızdan hemen sonra Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sunacağız. Cumhuriyet Halk Partisi Grubu amasız fakatsız ve yüreklice bu kanunun arkasında duracaktır. Sarayın da samimiyet turnusolu bu. Bakalım onların tutumu ne olacak. Türkiye’nin yaralarını bir bir kapatmak konusunda yol arkadaşlarım benimle. Türkiye’nin çok kanayan yaralarını kapatmak konusunda biz daha cesur olacağız. Sevgili halkım bu zor ama hakiki yolculukta sizi de yanımda görmek istiyorum”