CHP  Genel Başkanı  Kemal Kılıçdaroğlu, 2022 yılının ilk günlerinde peş peşe gelen zamlardan sonra ev kadınlarıyla bir araya geldi. Kılıçdaroğlu, özellikle TÜİK verilerine vurgu yaparak, "Yarın enflasyon açıklanacak, göreceksiniz en makyajlı hali bile korkunç olacak. Malum TÜİK kuaföre döndü makyaj yapa yapa ama o bile bir yere kadar oynayabiliyor rakamlarla" dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu, art arda gelen zamları konuşmak üzere ev hanımlarıyla partisinin genel merkezinde bir araya gelerek önemli açıklamalarda bulundu.

Kılıçdaroğlu, "Yarın enflasyon açıklanacak, göreceksiniz en makyajlı hali bile korkunç olacak. Malum TÜİK kuaföre döndü makyaj yapa yapa ama o bile bir yere kadar oynayabiliyor rakamlarla" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

"Yeni yıla korkunç zamlarla girdik. Bu iş artık siyasetten çıktı. Makro ekonomik verileri konuşmaktan çıktı. Ekonomi para olmaktan çıktı, kimse para kazanamıyor. Ekonomi artık masaya ekmek koyup koymamakta. Mesele artık iç ekonomidir. Toplumun yapı taşı aile sofrasıdır. Erdoğan Türkiye'sinde, ev hanımlı haneler yıkımın eşiğindedir. Buradan ilan ediyorum. Birincil öncelliğim iç ekonomiyi korumaktır. Kadınların sorularını ön planda tutacağım. Tek gelirli haneler zor durumda. Bu ailelerin çocukları politize oldular. Bu çocuklar çizgi film konuşması gereken yerde Erdoğan'ın aymazlığını konuşuyor.
Saray hükümetinin bir ahlak sorunu var. Ev hanımları çocuklarının eğitimi, beslenmesi, gıda güvensizliğiyle ilgili kabus yaşarken bu saray yarattığı yoksulluğu din soslu vatanseverlik ile sümenaltı etmeye çalışmaktadır.
Onların çığlığını saraydan duymak zordu tabi. Yarın enflasyon açıklanacak, göreceksiniz en makyajlı hali bile korkunç olacak. Malum TÜİK kuaföre döndü makyaj yapa yapa ama o bile bir yere kadar oynayabiliyor rakamlarla. Ben bu kadınların mutfağında bir masa bir sandalye istiyorum. 2022’de en büyük önceliğim bunlar olacak. 2022’de ev hanımlarını daha da zora sokacak her ne olursa ben orada olacağım. Her kim sofradan çalıyorsa bunun bedelini ödeyecek."

Kılıçdaroğlu’nun yanında yer alan ev kadınları basın açıklamasında şunları söyledi:

"Evimde tenceremi kaynatamıyorum geçinemiyoruz. Doğalgazımı, ocağımızı kullanamıyoruz, pazara uğrayamıyoruz. Bir karanlıktayız ve yardım edecek bir el bulamıyoruz. Çocuklarımıza mahçup oluyoruz, onlarda bize mahçup oluyor.
Sürekli karanlığa gidiyoruz. İktidara sesleniyorum; Artık yeter! Bizim de güzel yaşamak hakkımız, isyan ediyorum. İşsiz evladım var, kirada oturuyorum. Bir an önce umutlarımızın elimize verilmesini iktidardan talep ediyorum.
Bir emekli eşi olarak evime gıda alamıyorum, eşim engelli. Markete gidemiyoruz, eskiden bakkallarımız vardı, ekmek yağ yazdırıyorduk. Şimdi o da yok. AK Parti’den hiçbir beklentim yok. Başa gelecek insanların yardımcı olmasını bekliyorum. Lütfen gidin artık
Çocuklarım bir şey istiyor alamıyorum, kendi canıma mı kıymalıyım? Hükümet artık başımızdan gitsin. Komşularımdan 30 lira alıp çocuğuma süt aldım."