CHP lideri Kılıçdaroğlu, Akhisar Belediyesi Toplu Açılış Töreni'nde konuştu. İktidara gelirlerse 5 yılda bütün sorunları çözeceğini belirten Kılıçdaroğlu, "İyi ki ittifak kuruldu, iyi ki Türkiye'yi onlar yönetiyorlar' diyeceksiniz" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Akhisar Belediyesi Toplu Açılış Töreni'nde açıklamalarda bulundu. "Türkiye'nin önü aydınlık" diyen ana muhalefet lideri, "Biz Türkiye'yi şu anki durumundan çıkarıp sınıf atlatmak istiyoruz. 5 yılda bu ülkede herkes rahat bir nefes alacak. Ve diyecekler ki, 'İyi ki ittifak kuruldu, iyi ki Türkiye'yi onlar yönetiyorlar" şeklinde konuştu.

'İYİ Kİ İTTİFAK KURULDU DİYECEKSİNİZ'

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Bizim anlayışımız doğrultusunda söz veriyorum, Türkiye'nin bütün sorunlarını çözeceğiz. Türkiye'nin önü aydınlıktır. Gittiğim her yerde zamlardan şikayet ediyorlar. Merak etmeyin, sandık geliyor. Bugün değilse de yarın. Sizden tek bir şey istiyorum, sandığa giderken elinizi vicdanınıza koyun. Bu ülkede işsizlik olmamalı, hiçbir çocuk yatağa aç girmemeli. İşçi, çiftçi, herkes kazanmalı. Biz Türkiye'yi şu anki durumundan çıkarıp sınıf atlatmak istiyoruz. 5 yılda bu ülkede herkes rahat bir nefes alacak. Ve diyecekler ki, 'İyi ki ittifak kuruldu, iyi ki Türkiye'yi onlar yönetiyorlar.' Seçilen belediye başkanlarımıza söyledim, eğer pozitif ayrımcılık yapacaksanız fakir ailelere yapacaksınız. Onlara götürülmeyen hizmeti götüreceksiniz.

'TÜM TÜRKİYE'DE ÇİFTÇİYE ELEKTRİK BEDAVA OLACAK'

Şanlıurfa'da çiftçilerimize seslendim size elektriği bedava vereceğim diye. Tekrar söylüyorum. Önce Güneydoğu'da 6 ilde, sonra bütün Türkiye'de çiftçilere elektriği ücretsiz vereceğiz. Yapamazsınız diyorlar. Güneş tarlaları kuracaksınız, kuruldu mu, kuruldu. O zaman niye para veresin? Onlar yönetemiyorlar, biz bilgiyle yöneteceğiz. Beşli çeteye verilen imkanları istemiyoruz. Herhangi bir sanayiciye verilen imkanlarla yapılabilir.

'BOĞAZIMIZDAN HARAM LOKM A GEÇMEYECEK'

Altı liderle bir araya geldik. Bunlardan olmaz, yönetemezler dediler. Biz sizden 10 kat daha iyi yöneteceğiz. Boğazımızdan haram lokma geçmeyecek. Sizinle bizim aramızda siyahla beyaz kadar fark var. Kadınlarımızı koruyacağız. İstanbul Sözleşmesi'ni de 1 haftada yürürlüğe koyacağız. En önemlisi de, ne yaptıysak hesabını vereceğiz."