CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM'de partisinin grup toplantısında konuşuyor.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları şöyle:

İdlib’ten şehitlerimiz geldi. Piyade Uzman Onbaşı Fatih Saylak, Piyade Uzman Onbaşı İbrahim Halil Açıkgöz, Piyade Uzman Onbaşı İbrahim Albayrak, Piyade Uzman Onbaşı Enes Alper ve Piyade Uzman Onbaşı Davut Özcan. Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum.

Onlar bizim onurumuz, onlar bizim gururumuz. Onlar bu güzel vatanda hepimiz rahat yaşayalım diye canlarını feda ettiler.

Bir baba kendi çocuğuna yiyecek bir şey götüremezse, aylardır işsizlik çekiyorsa ve tek çare olarak kendini yakıyorsa hepimizin vicdan muhasebesi yapması lazım. Beni üzen bir vicdansızlığın altına bir kadının imza atmış olmasıdır. İnsan öldü gitti, yuh olsun diyeceğim ama hafif kaçıyor. Bunlarda din iman var mı, bunlarda ahlak var mı? Senin karnın tok biliyoruz, bari ahlaksızlık yapma!

FETÖ'NÜN SİYASİ AYAĞI

Burada 'FETÖ'nün siyasi ayağını açıklayacağım' dedim. Kim bu adam? Bilal'e anlatır gibi anlatıyorum, herkes dinlesin. Devletin en mahrem yerlerine FETÖ'nün elemanlarını yerleştirenlere FETÖ'nün siyasi ayağı diyoruz. Çünkü bu yetkiyi ancak belli kişiler kullanabilir. O nedenle devletin kılcal damarlarına FETÖ'nün elemanlarını yerleştirenlere FETÖ'nün siyasi ayağı denir. Araştırma önergeleri veriyoruz reddediyorsunuz, FETÖ'cülere methiyeler düzüyorsunuz. 

İktidardaki parti FETÖ'cüleri devletin kılcal damarlarına yerleştirirken ben bunların terör örgütü olduğunu bilmiyordum diyebilir mi? Devleti yöneten hiçbir yönetici söyleyemez.

Devleti baki kılan devletteki istihbarat bilgisidir. FETÖ'nün faaliyetleri devlet tarafından izleniyor muydu? Devlette liyakat varsa izlenmesi lazım. Evet izleniyordu. 3 Nisan tarihli MİT raporu, Fethullah Gülen hareketinin CIA ile olan ilgisine dikkat çekmiş.

Devletin diğer birimleri FETÖ ile ilgili istihbarat toplamıyor muydu? Hayır topluyordu. 

Milli Güvenlik Kurulu FETÖ ile mücadele edilmeli, önlem alınmalı diye bir karar aldı mı? FETÖ'nün bir terör örgütü olduğuna dair bir tespit yapıldı mı? Evet yapıldı. 24 Ağustos 2011 tarihinde. Derhal içerdeki ve dışardaki faaliyetleri ile ilgili gerekli önlemleri alın diyor. Kime diyor, dönemin hükümetine. Kararın altında da imzası var dönemin Başbakanı Erdoğan'ın..

Türkiye Büyük Millet Meclisi FETÖ'nün taleplerini yerine getirmek için araç olarak kullanıldı. Yasa ile kitleler halinde atamaların yapılmasının yolu açıldı.

Erdoğan ve Ak Parti'ye destek vermek isteyen partinin liderine de sormak isterim. Bunları ben görüyorum da sen mi görmüyorsun. Ülkeye bağlılığı başka bir parti üzerinden yapıyorsanız kusura bakmayın sizin milliyetçiliğiniz tartışılır.

"DEVLETİ FETÖ'YE TESLİM EDEN KİŞİNİN ADI ERDOĞAN'DIR!"

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın hazırladığı bir iddianameden bir bölüm okuyacağım: Örgüt yani FETÖ TSK komuta kademesinin tamamını ele geçirmek maksadıyla generalliğe terfi için albaylıkta bekleme süresini 4 yıla indirerek henüz şura sırası gelmeyen mensuplarını terfi havuzuna dahil etmiştir. Generallikte beklemek süresi 4 yıldan 3 yıla indirilerek yandaşı olmayan generalleri daha kısa sürede TSK dışına çıkarmaya çalışmıştır. Son olarak kendisine müzahir elemanların az bulunduğu 1988 ve daha önceki yıllardaki mezun olmuş subayları TSK'den tasviye etmek için üç devreyi birden toplu olarak emekli edecek ve hizmet süresini 28 yıla indirecek kanuni düzenlemeleri siyasi otoriteye yaptırabilmiştir. Bunları ben demiyorum. Devletin savcısı diyor. Siyasi otoriteye yaptırabilmiştir! O siyasi otorite FETÖ'nün siyasi ayağıdır. Onun başındaki kişi de FETÖ'nün siyasi ayağıdır. Devleti FETÖ terör örgütüne teslim eden kişinin adı Recep Tayyip Erdoğan'dır!

Devletin kozmik odasını FETÖ unsurlarına kim açtı? Bir kişinin talimatı ile açıldı; Recep Tayyip Erdoğan. Devletin namusunu terör unsurlarına açan FETÖ’nün siyasi ayağıdır! Devletin sırlarını, kozmik odayı bir talimatla açtırmak vatan hainliği değil midir?

FETÖ’nün siyasi ayağı aynı zamanda BOP’un Eşbaşkanı olan kişidir.

"SENİN KUZULUĞUNU SEVSİNLER"

Cumhuriyet gazetesi önemli bir gazetecilik görevi yaptı. Zindaşti uyuşturucu ticareti yapıyor, adam öldürüyor, FETÖ üyeliği var. Tutuklanıyor, 6 ay içeride kalıyor. Sonra siyasi baskılarla hakimler serbest bırakıyorlar. Kim Burhan Kuzu. Senin kuzuluğunu sevsinler. Nerede görevli? Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu üyesi. Ben 'FETÖ ile mücadale ediyorum' diyor sözde. Sen fakir fukara ile mücadele ediyorsun. Bank Asya'yı kim kurdurdu ona hesap soracaksın. Askeri öğrencilerin suçu ne kardeşim? Ona emir verenden hesap soracaksın.