Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu, AKP ve MHP’ye sert çıkarken ‘Erdoğan tefecilere hizmet ediyor’ dedi.

Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Kılıçdaroğlu: Erdoğan tefecilere hizmet ediyor

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu, AKP ve MHP’ye sert çıkarken ‘Erdoğan tefecilere hizmet ediyor’ dedi.

Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Dün 10 Ocak Dünya Çalışan Gazeteciler Günü’ydü. 2021 tablosuyla ilgili kapanan gazeteler var, işsiz kalan 12 bini aşkın basın emekçisi, gözaltına alınan mahkum edilen gazeteciler, saldırıya uğrayan gazeteciler, gazetecileri hedef alan polis şiddeti, habere erişimin kamu gücüyle engellenmesi…

Siyasetçiler için aslında basın özgürlüğü kadar kadar değerli bir şey yoktur. Çünkü biz siyasetçiler Türkiye genelinde hatta dünyada nelerin olup bittiğini belki yeteri kadar öğrenemeyebiliriz. Hele bugünkü medya bize bütün doğruları araştırır ve önümüze koyar. Biz de gerçekleri öğreniriz. bir yerde birinin hakkı mı yenildi, siyasi otorite müdahale edip o haksızlığı gidermek için. Ama siz tek sesli bir basın yaratırsanız o zaman haksızlığı gideremezsiniz. Siyasetçinin alkışa değil sağlıklı ve tutarlı eleştiriye ihtiyacı var. Buradan basın dünyasına da bir şeyler söylemek isterim. Hiç meraklanmayın az kaldı, kim olursa olsun hangi kalem olursa olsun, ahlaklı davrandıkları sürece basın özgürlüğünü görecekler, biz de o eleştirilerden ders almasını bileceğiz

“ENGELLİLERE KADROLARINI VERECEĞİZ”

Mağdur olan, hak arayan bir grubumuz var; engelliler. Engellilerle ilgili anayasada özel bir düzenleme var. Devlet, sakatların toplum hayatına uyumunu sağlamak zorundadır. Binlerce genç istihdam edilmiyor. O kadroları bütün engellilere hakkaniyet içerisinde teslim edeceğiz.

AKP ve MHP Milletvekilleri'nin fakirin, fukaranın yanında değil soyguncuların yanında yer almıştır. Hem hak hukuk diyecekler, 84 milyon insan soyuluyor. Devleti kim soydu? Araştıralım diyoruz, hayır araştırmayın diyorlar. Siz o soyguncuların ortağı mısınız?

“DEVLET YÖNETİLMİYOR”

Şu anda devlet yönetilmiyor. Hükümet çoklu organ yetmezliği yaşıyor. Adalet, devleti ekonomik bağlamda sağlıklı yönetim istiyorsanız ekonomide de adalet olması lazım. Hiçbir çocuğun yatağa aç girmemesi lazım.

“GÜÇLER SİYASİ OTORİTEYE YÖN VERİYOR”

Daha önce ifade etmiştim. Bu iktidar, yani tek kişilik hükümet çoklu organ yetmezliği ile karşı karşıyadır. Şu an devlet yönetilmiyor. Güçler aslında siyasi otoriteye yön veriyor. Bazıları uyuşturucu baronları, bazıları dolar baronları, bazıları tefeci baronları, bunlar yön veriyor.

Benim ne kadar doğruları söylediğimi bütün milletimin bilmesini isterim. Devleti adaletle yönetmek istiyorsanız ekonomide de adalet olması lazım. Gencecik evlatlarımız evleniyor. Aileler büyük bir umutla düğünleri yapılıyor. İkisi de işsiz, evi bırakıp anne ve babaların yanına geliyorlar. İnsanları bu hale getirdiler.

SODEV’in bir anketi var. Türkiye Nereye Gidiyor Diye Soruyorlar. İyiye gidiyor diyenlerin oranı yüzde 10.8. Bu toplumun yüzde 90’ı ekonomi kötüye gidiyor diyor.

Daha önce ifade etmiştim. Bu iktidar, yani tek kişilik hükümet çoklu organ yetmezliği ile karşı karşıyadır. Şu an devlet yönetilmiyor.

“SİZ SOYGUNCULARIN ORTAĞI MISINIZ?”

20 Aralık gecesi dolarda ciddi düşüş oldu. Birileri 18 liradan dolarını bozdurdu 2 gün sonra gitti 13 liradan dolar satın aldı. Milyarca lira para kazandı bazıları. Bunu araştıralım dedi Meclis’te. AK Parti’nin ve MHP’nin milletvekilleri ‘Hayır araştırmayalım’ dediler. Buradan milletime açıkça şikayet ediyorum. AK Partinin ve MHP’nin milletvekilleri fakirin değil soyguncuların yanında yer almıştır. Hem hak, hukuk diyecekler 84 milyon insan soyuluyor kim soydu bunları deyince hayır diyorlar. Siz ortak mısınız onlara? Siz o soyguncuların ortağı mısınız?

Tefecilere hizmet eden kişinin adı Erdoğan’dır. Haksızlık olduğunu biliyor mu biliyor ama tefecilere hizmet ediyor.

“DOLAR DÜŞÜNCE NEDEN ZAM YAPIYORSUN?”

Bir yılda akaryakıta tam 46 kez zam geldi. Cumhuriyet tarihinde hiç böyle bir şey yaşamadık. E sormak lazım AKP ve MHP’ye oy veren kardeşlerimize, e dolar artınca zam yapıyorsun biz bunu anladık e dolar düşünce niye zam yapıyorsun? Hazine tam takır ondan mı? Galiba trafik sorununu böyle çözecekler öyle anlaşılıyor. Elektriğe yüzde 127 zam, insaf ya!