Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nde hareketli saatler yaşandı. P plaka ihalesi talebinde bulunan büyük firmalara tepki gösteren servisçi esnaflar, bu konuda ihale yapılmayacağı yönünde kendilerine söz verildiğini, ancak ihale yapılacağı yönünde duyumların olduğunu belirterek tepki gösterdi.  Esnaflar, seçim öncesi verilen sözlerin tutulmadığını belirterek, belediyeye yürüdü. Belediye girişinde Başkanlık makamına çıkmak isteyen esnaflara zabıtalar engel oldu. Bazı esnaflar, “Açım, çocuğum aç” diye bağırırken bazıları da Başkan Büyükkılıç’a seslenerek, seçim öncesi verilen sözlerin tutulmadığından yana dert yandı. Esnafın “Memduh Başkan bize söz verdi” diye isyan ettiği o anlar cep telefonu kameralarına da yansıdı.

“HER ŞEYE ZAM YAPMAYI BİLİYORSUNUZ”

İYİ Parti Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Kazım Yücel, “Her şeye zam yapmayı biliyorsunuz !! Esnafı bu hale getirmeyin, Biz de esnafı yolda bulmadık !!” ifadelerini kullanarak, yaşananlara tepki gösterdi.

Ekonomide yaşanan sıkıntılar her alanda vatandaşı zora sokuyor. Geçim sıkıntısı yaşayan vatandaşlar çözüm beklerken hükümet cephesinden yapılan, “Ekonomi iyiye gidiyor, vatandaşın alım gücü 3 kat arttı, enflasyon düşüyor” yönündeki açıklamalar ise akıllarda soru işaretleri bırakıyor.  Kayseri’de P plaka talebinde bulunan vatandaşların Büyükşehir Belediyesi’ni basıp, yaşadıkları sıkıntılara isyan etmesinin ardından ortaya çıkan görüntüleri değerlendiren İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, bu duruma tepki gösterdi.  Ataş, “Ne yazık ki Kayserimiz’de ‘anlatmaya gerek yok görüyorsunuz’ dedirten bir manzara söz konusu” dedi.

“TİCARET KENTİ KAYSERİ'NİN HALİ BU İSE TÜRKİYE'Yİ SİZ DÜŞÜNÜN”

Ataş, “Ankara'dan ekonomi iyiye gidiyor, uçuyor, enflasyon düşüyor diyenler nerede? Kayseri'de esnaf belediyeyi basıp ‘açız, çoluk çocuğumuz aç, seçim öncesi verdiğiniz sözleri tutun’ diye bağırıyor. Ticaret kenti Kayseri'nin hali bu ise Türkiye'yi siz düşünün. Artık vatandaşın feryadını duyun. Daha öncede söyledik, şimdi de söylüyoruz. Bu hükümetin seçim dönemi verdiği vaatler boş.  Çünkü hükümetçe her seçim döneminde vaat edilen projeler hayata geçirilmiyor. Bakanların verdiği sözler boş vaat olarak kalıyor. Kayseri’de bu konuda birçok örnek var” şeklinde konuştu.

“VATANDAŞIN ALIM GÜCÜ 3 KAT ARTTI DİYENLER GERÇEKTEN UÇUYORMUŞ”

Birçok konuda olduğu gibi bu konuda da seçim öncesi sözler verilerek, vatandaşın umutlarıyla oynandığını anlatan Ataş, AKP iktidarına, “Bu vatandaşın hali ne olacak? Daha ne kadar bu vatandaşın umutlarıyla  ile oynayacaksınız? Yetmedi mi aldattığınız?” diye sordu. Toplumun her kesiminin sorunlarla boğuştuğunu ve hükümet temsilcilerinin ise bu sorunlar karşısında adeta milletle alay eder gibi açıklamalar yaptığını ifade eden Ataş,  şunları söyledi, “Damat Bakan çıkıyor diyor ki, AK Parti sayesinde her hanenin alım gücü 3 kat arttı. Demek ki, uçacağız ve uçuyoruz dedikleri asıl buymuş. Vatandaşın bu halini, sıkıntılarını göre göre bu ifadeleri kullanmak zaten uçmaktan başka bir şeyle ifade edilemez. Hakikaten bir başka  uçuyorlar. Çünkü görünen köye rağmen bu ifadeleri kullanmak uçmanın ta kendisidir. Bu geliri artanlar kimler? Bu uçanlar kimler? Vatandaşımın hali ortada, alım gücü 3 kat artmadı, aksine AKP ile kat be kat geriledi. Vatandaşın elinde yok, avucunda yok. Borç içinde vatandaş ve hala milletin yüzüne baka baka yalan söylüyorlar.  Artık bu millet tek dertleri kendi koltukları olan bu zihniyetin gerçek yüzünü gördü. Vatandaş kendisini yıllardır aldatanlara artık inanmıyor ve iyi günler yakın”

Kaynak: Kayseri Olay Haber