Tele1'in haberine göre Ülkücü bir grup, Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek’in cenazesinin Kayseri’ye defnedilmesini engelleyeceklerini öne sürerek, “Gömseler bile çıkarır, yakarız” tehdidinde bulundu. Cenazeye saldırma tehdidinde bulunan ülkücülere MHP Milletvekili sahip çıktı, vali “selam” gönderdi.

Grup Yorum üzerindeki baskıların sona ermesi talebiyle başlattığı ölüm orucuna 323. günde ara veren ve tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden  İbrahim Gökçek Kayseri’de defnedilecek cenazesine ülkücüler saldırdı.

İbrahim Gökçek böyle seslenmişti: Çok bedeller ödedik

‘GÖMSELER BİLE ÇIKARIR, YAKARIZ’

Cenazenin Kayseri’ye defnedilmesini engellemek için sokağa çıkan bir grup ülkücü cenaze aracının önünü kesti. Cenazeye saldırı tehditleri savuran grup, “Gömseler bile çıkarır, yakarız” dedi.

‘VALİNİN SELAMI VAR’

Ülkücü grubun arasında bulunan MHP Milletvekili Baki Ersoy kalabalığın arasında yaptığı konuşmada “Valinin herkese selamı var, cenaze buraya gelmeyecek. Tabii ki bir yere defin olacak ama orası Başakpınar olmayacak” diyerek İbrahim Gökçek’in cenazesine yönelik saldırıyı sahiplendi.

KAYSERİ ÜLKÜ OCAKLARI BAŞKANI: BAŞLARI VÜCUTLARINDA OLMAYACAKTIR

Cenazenin Kayseri’ye getirilmesi öncesi Ülkü Ocakları Başkanı Serdar Turan saldırı tehdidi mesajı yayımlamıştı. “Eğer böyle bir eyleme teşebbüs ederlerse bundan sonra başları da vücutlarında olmayacaktır” tehdidinde bulunan Turan, “Türk’ün yumruğu balyoz gibi tepelerine inecektir” ifadelerini kullanmıştı.